Srbi zaustavili prvaka Evrope, Hrvati nemoćni protiv Ronalda i družine


Započela je nova sezona Lige nacija, a Portugal je u Lisabonu, u sklopu grupe 1 Lige A, bio bolji od Hrvatske s 2-1 (2-1).

Diogo Dalot u sedmoj i Cristiano Ronaldo u 34. minuti su doveli Portugalce u vodstvo od 2-0, dok je jedini hrvatski pogodak bio autogol Dalota u 41. minuti.

Portugal je vrlo brzo poveo, strijelac je u sedmoj minuti bio Diogo Dalot. Do kraja prvog dijela nizale su se prilike na obje strane pa je svaka reprezentacija do odmora postigla po jedan pogodak. U 34. minuti je Cristiano Ronaldo povećao na 2-0, dok je strijelac prvog gola Dalot u 41. pogodio vlastitu mrežu. Nakon udarca Sose lopta se od Dalota odbila u mrežu za 1-2 i nadu hrvatske reprezentacije prije drugog dijela.

U nastavku se smanjio broj pravih prilika, a Hrvatska je u završnom dijelu pritisnula te tražila izjednačenje. Novi reprezentativac Igor Matanović je imao tri prilike, a najbolja je bila ona u 76. minuti kada je dobro pucao pored vratnice.

U 90. minuti je Andrej Kramarić pogodio vanjski dio mreže i Hrvatska ipak nije uspjela doći do boda u Lisabonu.

Fudbaleri Srbije igrali su bez golova sa aktuelnim prvacima Evrope, selekcijom Španije u Beogradu, u prvom meču grupe 4 “A” Lige nacija.

Španija je imala inicijativu u Beogradu, ali je odbrana Srbije uspjela da odbije sve nalete.

Ni tim Dragana Stojkovića, međutim, nije bio bez odgovora u ofanzivi.

U 32. minuti u protivničkom šesnaestercu pao je Luka Jović, da bi sudija samo odmahnuo rukom.

Uslijedila je kontra Španaca, koju je udarcem završio Perez, ali je Rajković odlično intervenisao.

A onda je Srbija u 35. minuti imala zicer nad zicerima – Živković je proigrao Jovića, koji je u situaciji jedan na jedan sa Rayom šutirao pored stative.

U nastavku Španija je pritiskala, a najbolje dvije šanse imala je u posljednjih 15 minuta.

Rajković je zaustavio udarac Grimalda iz slobodnjaka, a Ruiz je iz izgledne pozicije umjesto da šutira, driblao, pa je ostalo 0:0.

Related Posts

1 of 164