Bill Gates u novom Netflixovom dokumetarcu otkriva šta očekuje čovječanstvo: Ovo je njegov pogled u budućnost


Iako niko ne može vidjeti budućnost, naučnici i stručnjaci mogu nam pomoći da shvatimo ključna pitanja našeg vremena.

Prava pitanja mogu nas dovesti do razumijevanja prilika i izazova koji su pred nama – samo pitajte Billa Gatesa.

“Uvijek sam volio učiti”, rekao je za Netfix tehnološki vizionar i globalni filantrop za zdravlje i klimu.

“Bilo u školi, Microsoftu ili sada, kao filantrop, smatram se studentom”, rekao je Gates.

U dokumentarucu ‘Šta je sljedeće? Budućnost s Billom Gatesom’, koji ima pet epizoda koje će biti premijerno prikazane 18. septembra, Gates se sa znatiželjom i otvorenog uma bavi dalekosežnim temama od umjetne inteligencije do nejednakosti prihoda.

“Bill je jedan od najznatiželjnijih ljudi koje sam upoznao, a količina učenja koju on još uvijek svakodnevno uči uistinu je inspirativna”, rekao je oskarovac Morgan Neville, izvršni direktor serije proizvođač.
Uz uvide i komentare nekih od najpoznatijih svjetskih naučnika, političara, novinara, medicinskih stručnjaka i umjetnika, Gates razmatra klimatsku krizu, iskorjenjivanje smrtonosnih bolesti i dezinformacije u doba društvenih medija.

“Ova serija pokriva neke od najrelevantnijih i često polarizirajućih tema s kojima se današnje društvo suočava i nadam se da će ovo istraživanje ljudima biti jednako uzbudljivo gledati kao što je meni bilo snimati”, rekao je Neville.

“Učenje novih stvari i upoznavanje inovatora ono je što obogaćuje moj život svaki dan, a ova serija mi je pružila priliku da radim obje te stvari.”

U dokumentarcu se pojavljuju i brojne poznate ličnosti, a ovo su neke od njih: Anthony Fauci, Bono, Greg Brockman, James Cameron, Lady Gaga Mark Cuban, Phoebe Gates, Senator Bernie Sanders, Senator Mitt Romney…

Related Posts

1 of 160