Slavna manekenka otkrila šokantnu istinu: Odbila da rak dojke liječi tradicionalnom medicinom, svi su mislili da je luda


Slavna maneknka Elle Macpherson (60) u svojim predstojećim memoarima “Learning to Trust Yourself” otkrila je da je bila riješena da rak dojke pobijedi uz holistički pristup, suprotno ljekarskim savjetima.

“Bio je to šok, bilo je to neočekivano, bilo je zbunjujuće, bilo je zastrašujuće na mnogo načina i zaista mi je dalo priliku da zađem duboko u sebe i svoj unutrašnji smisao kako bih pronašla rješenje koje će mi pomoći”, rekla je za “Women's Weekly”.

Elle je 2017. dobila dijagnozu intraduktalnog karcinoma, nakon čega joj je ljekar preporučio da se podvrgne mastektomiji uz zračenje, hemoterapiju, hormonsku terapiju i na kraju rekonstrukciji dojke.

Međutim, odlučila je da ne slijedi tradicionalnu medicinu.

“To je bila divna vježba da ostanem vjerna sebi, da vjerujem sebi i prirodi svog tijela i pravac djelovanja koji sam izabrala”, objasnila je manekenka.

Otkrila je da se molila i meditirala na plaži u Majamiju, kada je i zaključila da rak ne želi da liječi lijekovima već “intuitivnim, holističkim pristupom vođenim srcem”.

“Reći ne standardnim medicinskim rješenjima bila je najteža stvar koju sam uradila u životu. Ali reći ne svom sopstvenom unutrašnjom osjećaju bilo bi još teže. Ljudi su mislili da sam luda”, rekla je Mekfirson.

Manekenka je otkrila da je iznajmila kuću u Feniksu u Arizoni na osam mjeseci gdje je na svoj način liječila rak pod vodstvom svog primarnog ljekara, doktora naturopatije, holističkog stomatologa, osteopate, hiropraktičara i dva terapeuta. Dodala je da je dane provodila svaki minut posvećujući tome da se u potpunosti izliječi.

Bolest je sada u “kliničkoj remisiji”, ali Ella kaže da svoje stanje radije zove “totalnim zdravljem”.

Related Posts

1 of 157