Arda Guler sinoć je napravio najveću glupost u životu: Ancelotti saznao i loše mu se piše


U meču koji je završen pobjedom Real Madrida nad Real Betisom od 2:0, u centru pažnje nije bio samo Kylian Mbappé, već i kontroverzna reakcija Arde Gülera, koja je izazvala pometnju na društvenim mrežama.

Mladi turski talenat, koji nije dobio nijednu minutu na utakmici, krenuo je pravo ka tunelu čim je sudija odsvirao posljednji zvižduk, izbjegavši ​​da slavi pobjedu sa saigračima.

Ovakvo ponašanje je pokrenulo pitanja o njegovom stanju duha i njegovom trenutnom statusu u klubu. Arda Güler, koji je prošle sezone pokazao naznake svog kvaliteta, ima izazovan početak ove kampanje. Iako se očekuje da će ova sezona biti njegov probojna, Güler još nije osigurao konstantno mjesto u planovima Carla Ancelottija. Uprkos naporima na treninzima i kratkim nastupima na terenu, turski plejmejker tek treba da izbori mjesto u startnoj postavi.

Posljednji meč protiv Betisa jasno je ilustrovao njegovu trenutnu situaciju. Dok je Mbappé blistao sa dva gola koja su osigurala pobjedu, Güler je ostao na klupi, a Ancelotti nije ni razmišljao, iako nije iskoristio sve svoje izmjene. Ovo nije prošlo nezapaženo, jer su se drugi zamjenski igrači i povrijeđeni igrači, poput Judea Bellinghama i Eduarda Camavinge, pridružili slavlju nakon meča na terenu, dok je Güler otišao utučen.

Ova situacija je izazvala debatu među navijačima i stručnjacima. Mnogi se pitaju da li je mladi Turčin potcijenjen ili mu jednostavno treba više vremena da se prilagodi zahtjevima Real Madrida. Sezona je duga, a s obzirom da se klub takmiči na više frontova, i dalje će biti prilike da Güler dokaže svoju vrijednost. Međutim, njegova nedavna reakcija ukazuje na rastuću frustraciju koja bi mogla utjecati na njegov budući učinak ako se njime ne upravlja na pravi način.

“Ovo nije dobro razdoblje za Ardu Gulera. Fudbaler Reala ostao je u drugom planu na početku sezone. Iako se dobro pokazao kada bi dobio minute u dosadašnjim utakmicama, on za Carla nije igrač koji bi trebao biti starter, a sada je pitanje koliko će uopšte imati priliku da ulazi sa klupe”, navode mediji u Španji.

Real Madrid, koji ostaje u trci za titulu ovom pobjedom, mora pronaći način da efikasno integriše Gülera. Za sada ostaje pitanje: da li je Arda Güler pogriješio svojom reakcijom ili je njegova frustracija razumljiva s obzirom na njegovu želju da više doprinese timu? Ono što je jasno jeste da ovaj mladi talenat ne želi da se zadovolji sporednom ulogom i odlučan je da dokaže svoju vrednost na terenu, pod uslovom da mu se ukaže prilika.

Related Posts

1 of 164