Uprkos upozorenjima: Oznake kosovskih institucija postavljene na zgradama srpskih institucija u Sjevernoj Mitrovici


Na zgradi u Sjevernoj Mitrovici, u kojoj je bilo sjedište Kosovskomitrovačkog okruga, Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Kosova i Kancelarije za Kosovo, postavljena su tri improvizirana papirna znaka sa nazivima kosovskih institucija.

U zgradi u kojoj su do petka bile srpske institucije, prema natpisima na zidu, sada će se nalaziti Ministarstvo unutarnjih poslova Kosova, Ministarstvo lokalne uprave te Ministarstvo financija, rada i transfera.

Tabla s nazivom kosovskih institucija jutros je postavljena i na zgradi Privremenog organa Kosovske Mitrovice u Sjevernoj Mitrovici.

Za vrijeme postavljanja improviziranih znakova ispred zgrade nalazio se policijski džip i nekoliko policajaca, a na svim raskrsnicama koje vode do ove zgrade bila je raspoređena i kosovska policija.

Na zgradi u Leposaviću, u kojoj su do petka radili Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola i kancelarije brojnih organizacija, danas su postavljena dva privremena papira sa natpisom “Ministarstvo za zajednice i povratak” i “Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja”.

Related Posts

1 of 160