Opoziv BMW kočnica utječe na isporuke Mini Coopera i Countrymana


Automobili su pogođeni problemom s integriranim sistemom kočenja, koji je ranije ove godine pogodio oko 80.000 automobila BMW Grupe.

Mini je djelomično zaustavio isporuke svojih modela Cooper i Countryman zbog predstojećeg povlačenja kočionog sustava uzrokovanog potencijalno neispravnim dijelovima.

Na automobile utječu problemi s integriranim kočionim sistemom, koji određuje količinu osjećaja i povratne informacije koju pruža papučica kočnice.

Isti problem također je utjecao na više od 80.000 modela BMW- a i Rolls-Roycea širom svijeta ranije ove godine.
U ovom slučaju otkriveno je da nedostaci ABS-a i sistema kontrole stabilnosti potencijalno uzrokuju kvar pomoći pri servo-kočenju, što znači da bi vozač mogao izgubiti kontrolu nad svojim automobilom.

BMW Grupa, koja je vlasnik Minija, nastoji proširiti ovu akciju opoziva kako bi uključila više modela “jer su identificirani dodatni slučajevi izvan izvornog opsega opoziva”.

Glasnogovornik Minija potvrdio je za Autocar da su pogođeni automobili Cooper s tri i pet vrata, kao i Countryman.

Rekli su: “Neka nova Mini vozila, koja su obuhvaćena produženjem sigurnosnog opoziva za integrirani sistem kočenja, trenutno su na čekanju i bit će isporučena kupcima čim se odgovarajući dijelovi zamijene”.

Pogođenim vlasnicima koji su kontaktirali Autocar rečeno je da je pogođeno više od 20.000 vozila. Mini to osporava i tvrdi da je broj “puno manji”, ali nije dao brojku.

Glasnogovornik je rekao:

“BMW Group UK je u pregovorima s DVSA i uskoro će objaviti namjeravane pravne mjere. Ako se vozila povuku, pogođeni kupci u Ujedinjenom Kraljevstvu bit će obaviješteni putem pisma registriranom vlasniku.”

Prodaja Minija “radi normalno”, potvrdio je glasnogovornik, a svi Mini modeli ostaju dostupni za naručivanje.

Related Posts