Na snazi žuti meteoalarm zbog visokih dnevnih temperatura, u Hercegovini do 37 stepeni


Zbog visokih dnevnih temperatura na području cijele Bosne i Hercegovine danas je na snazi žuto upozorenje.

Tako se na mostarskom području očekuju maksimalne dnevne temperature oko 37 stepeni Celzijusa, na prijedorskom području prognoziraju se maksimalne dnevne temperature između 33 i 36 stepeni Celzijusa, na banjalučkom području između 32 i 36 stepeni Celzijusa, dok se na višegradskom području očekuju maksimalne dnevne temperature između 31 i 36 stepeni Celzijusa.

Na trebinjskom području očekuju se maksimalne dnevne temperature između 33 i 35 stepeni Celzijusa, a na fočanskom području prognoziraju se maksimalne dnevne temperature između 32 i 35 stepeni Celzijusa.

Istovremeno, na tuzlanskom području očekuju se maksimalne dnevne temperature oko 34 stepena Celzijusa, sarajevskom području oko 33 stepena Celzijusa, a livanjskom području oko 32 stepena Celzijusa.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se očekuju visoke temperature zraka. Mogući su zdravstveni rizici među ugroženim osobama, na primjer starije vrlo mlade osobe”, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Upozorenje je na snazi od podnevnih do kasnih poslijepodnevnih sati.

Related Posts

1 of 176