Otac mu je ubijen 1992. kad je bio beba: Edin Hasanović danas živi svoj glumački san, a rana na duši je neizlječiva. Moj babo…


Edin Hasanović bh. glumac s njemačkom adresom ili ruku na srce – njemački glumac bh. korijena živi svoj profesionalni san. On odbrojava dane do početka prikazivanja njegovog novog filma, u kojem igra glavnu ulogu, „Sterben fur Beginner”.

To je samo jedan u nizu Edinovih uspjeha. On je i dio glumačke ekipe fima “All Quiet on the Western Front” (Na Zapadu ništa novo),  koji je prošle godine osvojio čak četiri Oscara.

Hasanović je rođen 1992. godine u Klisi kod Zvornika, gdje je njegov otac sa svojom braćom posljednji put viđen. Njegov otac imao je samo 26 godina kada je nestao.

“Sada sam šest godina stariji nego što je on ikada smio biti. U toj dobi bio je suočen sa svojim vjerovatno okrutnom smrću. Moj babo, tako mi zovemo oca – riječ koju nikad nisam smio izgovoriti, nije se mogao ni oprostiti s nama. Nosio me je na rukama…”, napisao je Edin u junu na godišnjicu očevog nestanka.

Kaže kako su njegovog oca zajedno s braćom ubacili u kamion.

„Od njega je ostalo pet fotografija i prsten i ovaj privjesak koji uvijek nosim sa sobom. Ugravirano ‘volim te'”, Edinova je poruka koja kida dušu.

Related Posts

1 of 165