Kolaps u Zabrđu, kući prijeti poplava. ViK najavljuje redukciju, a ignoriše nekontrolirano rasipanje vode u sarajevskom naselju


I dok se “hitri” Vodovod i kanalizacija udostojio da napokon prizna da postoje problemi sa snabdijevanjem vodom u Kantonu Sarajevo te najavio smanjenja pritiska vode, usljed, kako kažu “stanja ekstremne suše”, s druge strane svjedočimo nekontroliranom rasipanju vode.

U našu redakciju stigao je “apel za pomoć” zbog, kako navodi naš sugrađanin, vodovodnog kolapsa u ulici Alije Imamovića u naselju Zabrđe.

“Prije nekih deset dana pukla je vodovodna cijev u ulici Alije Imamovića. Nakon velikog broja upućenih poziva ekipa KJKP Vodovoda i kanalizacija d.o.o. prije nekih sedam dana bila je na lokaciji i uradila uviđaj.

Nakon razgovora sa stanovnicima ulice rečeno je da će dan nakon uviđaja dođi da izvrše sanaciju.

Od izvršeno uviđaja prošlo je sedam dana, međutim još bez intervencije. Stambeni objekt u ulici Alije Imamovića broj 28 bukvalno je pod vodom.

Tačnije, voda je preplavila dvorište i prijeti da uđe u sam stambeni objekt. Domaćin i njegova porodica bukvalno su situaciji da će morati napustiti stambeni objekt obzirom da voda teče u sve većem i većem intenzitetu.

Kakvo je stanje i šta se dešava najbolje se može vidjeti iz videoisječaka. Ovakvo stanje prijeti dodatnim zarazama i fekalijama koje na svu muku domaćina mogu i zdravstveno ugroziti njegovu porodicu.

Pozivam ekipu KJKP Vodovoda i kanalizacija d.o.o da izađe na teren i spriječi katastrofu. U naselju se dešavaju redukcije vode, međutim u zadnjih deset dana toliko je vode potrošeno na ovoj lokaciji da se čitavo naselje moglo snabdijevati mjesec”, poručio je naš sugrađanin.

Related Posts

1 of 178