Taylor Swift dobila konkurenciju: Oasis se ponovo okuplja, zavađena braća zakopala ratne sjekire?


Čini se da je Liam Gallagher, “polovina” zaraćene braće u centru jednog od najuspješnijih bendova u Velikoj Britaniji svih vremena, potvrdio glasine o ponovnom okupljanju Oasisa sljedećeg ljeta.

Nakon izvještaja britanskih medija o otopljavanju odnosa između Liama ​​i Noela Gallaghera i navodno 20 planiranih koncerata sljedeće godine, Liam je na mreži X objavio:

“Vidimo se na početku.”

List Times navodi da su poznavatelji prilika u muzičkoj industriji uvjereni da će se bend ponovo okupiti, a današnji navodi dolaze 15 godina nakon što su odsvirali svoj posljednji nastup na V festivalu u Velikoj Britaniji 2009. godine.

Izvještaji govore da će tvorci hitova “Wonderwall” i “Live Forever” svirati u Heaton Parku u Manchesteru i na stadionu Wembley u Londonu.

Šuška se da će za početak nastupiti kao glavni izvođači na Glastonburyju.

Oasis, uključujući frontmena Liama ​​i gitaristu-tekstopisca Noela, osnovan je 1991.

Zauzeo je vrh britanske ljestvice kasnih 1990-ih, tokom kojih su predvodili eru “Britpopa” kada su domaći bendovi dominirali ljestvicama.

Njihov prvi album “Definitely Maybe” postao je najbrže prodavani debitantski album ikada, a njihov drugi album 1995. “(What’s the Story) Morning Glory?” osigurali su im status najvećih rock-zvijezda u Britaniji.

Trideset godina kasnije njihova popularnost ostaje nepromijenjena s 21 milionom pratilaca na Spotifyju.

Uvijek buran odnos braće došao je do vrhunca 2009. kada su se prije koncerta u Parizu fizički obračunali, a Noel je napustio bend.

Od tada više nisu nastupali zajedno, no Liam je upravo završio turneju sa svojim bendom, tokom koje je izveo “Definitely Maybe” na oduševljenje publike.

On je očito oduvijek bio željan da se njih dvojica ponovo spoje na pozornici, ali čini se da je Noel kasno pristao, uz nagađanja da je njegov skupi prošlogodišnji razvod pridonio njegovoj odluci.

Bez obzira na razlog ponovnog okupljanja, ako i kada se glasine potvrde, očekuje se da će ponovno okupljanje Oasis na pozornici biti događaj ljeta.

Taylor Swift je možda “posjedovala” 2024., ali bi 2025. mogla biti godian ovog brtianskog benda.

Related Posts

1 of 157