Nije platio porez, država mu uzela auto: Skupocjeni Ferrari se prodaje na aukciji


Poreska uprava Tokija objavila je da je zaplijenila luksuzni automobil Ferrari NV 488 Pista Spider vrijedan 56,8 miliona jena, odnosno 350.000 eura.

Ovaj automobil zaplijenjen je od vlasnika koji nije platio porez, a policija će ga prodati na online aukciji sljedećeg mjeseca.

Model 488 Pista Spider sa V8 motorom ima više od 700 konjskih snaga i može da ubrza sa nule do 100 km na sat za 2,8 sekundi, navedeno je na web stranici Ferarija za Japan.

Ovo nije jedini luksuzni predmet koji Poreska uprava Tokija prodaje na aukciji. Kupci također mogu da licitiraju za luksuzne nekretnine i retku flašu kultnog omiljenog viskija Hibiki 30 kompanije Suntori.

Agencija prodaje i teren za golf sa početnom ponudom od 141 milion jena, prenosi Bloomeberg.

Poreska uprava Tokija je 2012. godine prodala na aukciji dijamant od 7,5 karata čija je početna cijena bila 40 miliona jena, a na kraju je kupljen za 76 miliona jena.

Najskuplji predmet koji je ikada prodat preko ove aukcije, ne računajući nekretnine, je dijamant od 12,07 karata čija je početna cijena bila 27 miliona jena, ali tokom aukcije je njegova cijena bila utrostručena i prodat je za 93 miliona jena.

Related Posts