Martina zamalo umrla zbog uboda pauka: ‘Ako ovako izgleda, odmah u bolnicu!’


Djevojka je na društvenim mrežama podijelila iskustvo i apelirala na ljude da ne zanemaruju simptome, već da odmah potraže liječničku pomoć.

Martinu Berti (25) je u njenom domu u Margheri ugrizao pauk, zbog čega je gotovo umrla da nije pravovremeno zatražila liječničku pomoć.

Smeđi mediteranski pauk samotnjak (pauk violina) poznat je po svom snažnom otrovu, a njegov ugriz može uzrokovati ozbiljne komplikacije, uključujući nekrozu tkiva i infekcije, piše Sky tg24.

Martina je na Facebooku napisala da ju je pauk ugrizao u kući: “Srećom, na vrijeme sam primijetila infekciju, inače bi, prema onome što su mi rekli liječnici, moglo biti čak i smrtonosno.” Zatim je navela da su liječnici otkrili izraženu nekrozu kože i infekciju ispod nje, koja je čak mogla prerasti u gangrenu.

“Ako vas ugrize i ne primijetite odmah, čim vidite crveni krug koji izgleda kao ubod komarca i počinje se širiti, ako potamni i osjetite jake trnce, odmah idite u bolnicu”, upozorila je 25-godišnjakinja Martina Berti iz Marghere (Venecija).

Related Posts

1 of 166