Uprkos ogromnom budžetu i zvijezdama Cate Blanchett i Jamie Lee Curtis, “Borderlands” je pretrpio debakl


Uprkos užasnom početku na Box Officeu o kojem se mnogo raspravljalo, nedavna filmska adaptacija klasika videoigre “Borderlands” uspjela je napraviti prekretnicu.

Nakon stalnog pada dnevne zarade, film je uspio preći domaću (američku) ukupnu kino zaradu od preko deset miliona dolara.

No, “Borderlands” je navodno imao budžet od oko 110 miliona dolara, a s ukupnim trenutnim prihodom od 18 miliona dolara za sedmicu, na neki način ne dostiže cilj.

Za veliki projekt kao što je ovaj ovako spektakularna propast prilično je impresivna, pogotovo ako se uzme u obzir da je film stigao nakon što su veliki hitovi kao što su “Inside Out 2” i “Despicable Me 4” gotovo završili svoje prikazivanje u kinima.

Uprkos kontinuiranoj dominaciji “Deadpoola i Wolverinea” i iznenađujućeg hita “t It Ends with Us”, “Borderlands” je bio možda najveći film koji je objavljen od 9. augusta.

Međutim, imao je velikih poteškoća da odjekne kod publike, možda zbog mnogih godina odgode projekta.

A samo pet dana nakon premijere, Borderlands je uzeo samo nešto više od 500.000 dolara na domaćem tržištu, što je zastrašujući iznos za visokobudžetnu produkciju.

Također se čini da će film nastaviti padati kako drugi veliki filmovi stižu i nastavlja se širiti vijest o razočaravajućem prijemu kod kritike i javnosti.

Uprkos uključivanju atraktivnog glumačke postave koja uključuje Cate Blanchett, Kevina Harta, Jamie Lee Curtis, Jacka Blacka, Edgara Ramireza i Arianu Greenblatt, ništa nije moglo spasiti problematičnu produkciju od neizbježnog razočaranja.

Related Posts