Barca mu dala Messijevu desetku a sad ga tjera iz kluba. Mogao bi završiti kao Džekin saigrač


Čelnici Barcelone su poručili Ansu Fatiju da ovog ljeta mora napustiti klub, objavio je Sport. Kako navodi španski medij, Fatiju je poručeno da trener Hansi Flick više ne računa na njega te da bi morao potražiti novog poslodavca jer je Barceloni preskup da bi sjedio na klupi.

Barcelona ga želi prodati, ali i posudba je opcija, pod uvjetom da klub koji ga uzme na posudbu i pokrije njegovu plaću od 14 miliona eura godišnje. Spominje ga se u kontekstu prijelaza u brojne španske klubove, ali postoji i interes iz Turske. Marca piše da je Mourinho osobno kontaktirao klub i raspitivao se o uvjetima njegova dovođenja u Fenerbahče.

Fatija, danas 21-godišnjaka koji igra na poziciji lijevog krila, a iskoristiv je i u veznom redu i u napadu, ne tako davno nazivali su “novim Messijem”. Prije tri godine Transfermarkt ga je procjenjivao na 80 miliona eura, a danas nakon brojnih povreda vrijedi 25 miliona. Prošle sezone odigrao je 19 ligaških utakmica na posudbi u Brightonu, ali s prosjekom od samo 27 minuta. Zabio je dva prvenstvena gola. Pod ugovorom s Barcelonom je do ljeta 2027. godine.

Related Posts

1 of 164