Ljetne vrućine u uredu? Evo kako možete olakšati rad uprkos tropskim temperaturama


Da se razumijemo: ljeti bismo svi radije bili uz bazen uz koktel nego u pregrijanom ili loše klimatiziranom uredu. Ali s pravim strategijama možete ostati produktivni i osjećati se ugodno dok radite, čak i na visokim temperaturama. Ovdje saznajte kako!

Visoke ljetne temperature opterećuju i tijelo i duh. Tropske noći sprječavaju vas i da se barem navečer oporavite od vrućine . Sindikat stoga sada poziva na zakon bez topline od 30 stepeni u zatvorenim prostorima . Jedno je sigurno: toplina smanjuje radni učinak i može predstavljati veliku prijetnju zdravlju. Kvaliteta rada trpi, povećavaju se greške i nesreće na radnom mjestu. Otkrivamo kako ipak možete ostati “cool” i produktivni na poslu:

Za svakodnevno uredsko nošenje birajte odjeću od prirodnih materijala poput pamuka ili lana koji upijaju vlagu i pospješuju cirkulaciju zraka.

Iskoristite prohladne jutarnje sate da budete produktivni. Prozračite rano ujutro i tada spustite tende, rolete, zavjese i zaštitu od sunca. To znači da možete završiti ranije i otići na plivanje.

Bocu vode uvijek imajte pri ruci kako biste spriječili pregrijavanje i dehidraciju. Za vrućih dana preporučuju se najmanje dvije do tri litre.

Mali ventilator može pomoći u stvaranju ugodnijeg radnog okruženja kada klima uređaj nije dostupan ili je nedovoljan. Ipak, pazite da ne usmjerite strujanje zraka direktno na svoje tijelo ili lice.

Ako postoji klima uređaj, ne smije previše hladiti . Idealne su temperature između 19 i 25 stepeni uz malo fizičkog napora.

Isključite sve uređaje koji nisu u upotrebi kako biste izbjegli dodatne izvore topline.

Visoke temperature opterećuju organizam. Stoga planirajte redovite pauze, au pauzi za ručak preferirajte laganu hranu poput salata, voća i ribe, koja se lakše probavlja od teških jela.

Ventilatori i klima uređaji mogu isušiti oči. Osim toga, u uredu je često previše vremena ispred ekrana, što dodatno opterećuje oči. Zaštitite svoje oči redovitim opuštanjem i korištenjem odgovarajućih kapi za oči kada je to potrebno.

Nosite odgovarajuću odjeću, ostanite hidrirani i stvorite ugodno radno okruženje. Ovo će zasigurno ljeto u uredu učiniti podnošljivijim.

Related Posts