Microsoft Flight Simulator 2024 bit će i simulator hodanja


Prije dva mjeseca smo u traileru za Microsoft Flight Simulator 2024 vidjeli kadar u kojemu fotografiramo zrakoplov u prirodi, a onda i životinje u njoj. Sad je pak potvrđeno da će taj dio gameplaya biti još širi nego smo mislili.

“Sada možete izaći iz aviona i šetati uokolo. Doslovno se možete prošetati planinskim putem do svoje omiljene kolibe. Sjesti uz jezero i gledati zalazak sunca.” – izjavio je voditelj razvoja MFS 2024, Jorge Neumann za PC Gamer.

Kako MFS simulira stvarni svijet prema satelitskim kartama, ovo bi značilo da ćemo prvi put imati igru u kojoj možemo na tlu istraživati repliku stvarnog svijeta. Doduše, nejasno je još kakva će ograničenja postojati u tome i koliko će svijet biti detaljan.

Kao i sve slične igre, MFS ima realističan svijet dok ste u visini, no na tlu se detalji ipak gube i lako je uočiti nerealistične stvari, poput prometa koji ne vozi stvarnim prometnicama i sl. Međutim, developeri iz Asobo studija navode kako su u četiri godine od lansiranja zadnje MFS igre napredovali u prezentaciji svijeta i dodali hrpu novih stvari, tako da ćemo krajem ove godine vidjeti jesu li blizu ostvarivanja ultimativnog sna – da stvarni svijet ima svoju virtualnu repliku s uvjerljivim i prepoznatljivim detaljima.

E da, i potvrđeno je kako će Microsoft Flight Simulator 2024 biti izveden malo drugačije nego prethodni. Više nećemo imati instalaciju od 500 GB kao u slučaju prošle igre, nego će instalacija biti 50 GB, a većina sadržaja streamat će se iz oblaka.

Related Posts