Gradonačelnik Londona o o haosu u Velikoj Britaniji: Muslimanske i manjinske zajednice su prestravljene


U Velikoj Britaniji je bilo manje nereda i nasilja krajnje desnice sinoć nego prethodnih dana. U međuvremenu je policija pozvala dodatnih gotovo 6.000 policajaca očekujući nove nerede.

U Durhamu je policija naredila 37 ljudi da napuste središte grada nakon dojava o “planiranim neredima”.

Petnaestogodišnji dječak napadnut je u Belfastu u Sjevernoj Irskoj i zadobio je lakše ozljede lica. Policija napad tretira kao zločin iz mržnje, prenosi BBC. Uhićeno je šest osoba.

Prema nekim informacijama, danas bi moglo biti oko 30 skupova, ali policija kaže da je situacija pod kontrolom.

Do sada je uhićeno više od 400 osoba, oko 100 u vezi s rasističkim neredima. Sudovi se već bave ovim slučajevima. BBC također javlja da će u zatvorima napraviti mjesta za više od 500 ljudi.

Policija je u međuvremenu pozvala gotovo 6000 policajaca koji će reagirati na moguće nerede idućih dana. U neredima su ozlijeđeni deseci policajaca.

Londonska policija rekla je da je svjesna “skupina pune mržnje i razdora koje planiraju događaje” diljem glavnog grada.

“Nećemo to dopustiti na našim ulicama”, poručili su.

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan upozorio je da će vlasti poduzeti mjere protiv svakoga tko prekrši zakon.

Khan je na X Networku napisao da je upoznat s izvješćima da krajnje desničarske skupine planiraju napasti nekoliko lokacija u Londonu te da surađuje s policijom na zaštiti tih zgrada.

Khan je rekao da su muslimanske i manjinske etničke zajednice “prestrašene” i pozvao Londonce da provjere svoje prijatelje i susjede.

Related Posts