Beyonce daje milione za kampanju Kamale Harris. Dozvolila je i da koristi njenu pjesmu: Ulozi su preveliki


Dobitnica više nagrada Grammy, 42-godišnja Beyonce, već je dala dozvoli američkoj potpredsjednici da koristi njene pjesme u svojoj kampanji, ali je spremna da ode dalje doniranjem i podržavanjem Harris jer vjeruje da su “ulozi previše visoki” da bi šutjela, piše Daily Mail.

“Beyonce je raščistila svoj raspored da prisustvuje događaju za prikupljanje sredstava za Kamalu Harris”, tvrdi izvor lista.

On je dodao da se pjevačica namjerno povukla iz politike nakon što je sa suprugom Jay_Zijem podržala kampanju Baracka Obame.

“Beyonce je odlučila da se ponovo vrati nakon što su joj bliski ljudi pokazali Projekat 2025”, rekao je izvor.

Radikalni plan nazvan Projekt 2025 razvili su saveznici i bivši zvaničnici kao nacrt za drugu administraciju Donalda Trumpa. Ali, Trump i njegova kampanja su radili na tome da se distanciraju od Projekta 25, a bivši predsjednik je čak neke od prijedloga nazvao “ekstremnim”.

Izvor Daily Maila je rekao da su se Beyonce i Harris prvi put srele tokom Obamine kampanje 2008., ali da su “postale bliske prijateljice” tokom izbora na kojima je pobijedio Joe Biden. Ali, do sada nisu viđene u javnosti. Beyonce je 2020. iskazala manju podršku Bidenu i Harris dan prije predsjedničkih izbora dok je mahala maskom za lice sa njihovim ispisanim imenima u postu na Instagramu.

Sada je pjevačica spremna da zvanično pruži svoju podršku tekućoj kampanji Harris, koja je počela nakon što je 81-godišnji ijden napustio trku za Bijelu kuću 19. jula.

“Ona osjeća da su ulozi previsoki i vjeruje u Kamalinu viziju za Ameriku”, rekao je insajder Daily Mailu, dodajući da je Beyonce čak spremna da donira sredstva za kampanju.

“Izdvojila je četiri miliona dolara da donira kampanji, sa planovima da donira još više ako vidi potrebu za tim”, dodao je izvor.

Beyonce je već pokazala podršku Harris dajući joj dozvolu da koristi njenu pjesmu “Freedom” kao himnu kampanje.

Iako ima stroge smjernice kad je riječ o njenoj muzici, Harris je brzo dobila dozvolu, rekao je CNN-u izvor blizak kampanji demokrata. Navodi se da je tim kampanje tražio njen pristanak svega nekoliko sati prije nego što je izašla na binu uz pratnju pomenute pjesme.

Harris je tokom godina bila otvoreni fan Beyonce i čak je prihvatila dvije karte za njen koncert u Lendoveru u Merilendu u augustu prošle godine.

“Jedinstvenoj, broj jedan, jedinoj Beyonce, hvala ti za zabavnu večer”, navela je na Instagramu tom prilikom.

Kako navodi Daily Mail, Harris je do sada javno podržao niz poznatih imena, uključujući Cardi Bi, Jamie Lee Curtis, Johna Legenda, Sher, Barbaru Streisand, Katy Perry, Spikea Lee, Kastava, Demi Lovato i mnogi drugi.

Related Posts

1 of 157