Stiže “The Piano Lesson”, Samuel L. Jackson osvaja Oscara?


Stiže film “The Piano Lesson” režisera Malcoma Washingtona.

“The Piano Lesson” postaje popularan u pričama za osvajanje Oscara. Premijera će biti upriličena na festivalima u Tellurideu i Torontu u septembru.

Malcom Washington, sin slavnog glumca Denzela, ovdje debitira kao režiser. Kakav ambiciozan način da snimite svoj prvi film, adaptirajući za ekran priču slavnog Augusta Wilsona.

Glumačka ekipa također je prepuna velikih imena, uključujući Samuela L. Jacksona, Johna Davida Washingtona i Danielle Deadwyler.

Smješten u Pittsburgh 1936. godine nakon Velike depresije, “Lekcija klavira” prati živote porodice Charles, kao i porodični klavir, koji dokumentira historiju kroz rezbarije koje je napravio njihov porobljeni predak.

Moguća je žestoka kampanju za Samuela L. Jacksona, koji je dobio pohvale za svoj scenski nastup, a nikada nije osvojio Oscara za glumu.

Jackson, legendarni glumac, koji je trebao, po mnogima, pobijediti za uloge u filmovima “Pulp Fiction”, “Jungle Fever” i “Django Unchained”, na putu je da to konačno i ostvari. Denzel Washington producira film.

Related Posts