Marilyn Manson izbacio novi singl “As Sick As the Secrets Within”


Kontroverzni muzičar Marilyn Manson vratio se s novim singlom “As Sick As the Secrets Within”

Ovaj je singl njegovo prvo izdanje nakon potpisivanja ugovora s Nuclear Blast Records, te prvi nakon njegovog albuma “We Are Chaos” iz 2020. godine, piše Muzika.hr.

Vijest o partnerstvu s metal diskografskom kućom Nuclear Blast stigla je u maju, samo nekoliko sedmica nakon glasina da je Manson već završio rad na novom albumu. Tada je ujedno i najavio “As Sick As the Secrets Within”, podijelivši isječak pjesme na svojim društvenim mrežama.

Osim što se vraća sa svoje diskografske pauze, Marilyn Manson je i koncertno aktivan, a ide na turneju s bendom FIVE FINGER DEATH PUNCH, koja je počela 2. augusta u Pennsylvaniji.

Tokom posljednje tri godine, Manson je bio upleten u niz sudskih sporova, a nekoliko ga je žena, ponajprije zvijezda “Westworlda” Evan Rachel Wood, optužilo za seksualno, emocionalno i fizičko zlostavljanje. Manson je sve optužbe negirao, a sudije su odbacile nekoliko tužbi za zlostavljanje koje su podnesene protiv njega.

55-godišnji muzičar, čije je pravo ime Brian Warner, posljednji je put bio na turneji “Twins of Evil: Hell Never Dies” s Robom Zombiejem 2019.

Godine 2022. Manson je potvrdio da su ga njegova izdavačka kuća Loma Vista Recordings i agencija za talente CAA otpustili nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje. Neovisno o svemu, Manson nastavlja poricati da je ikoga seksualno napao ili zlostavljao.

Related Posts