Srbi osvojili prvu medalju, ali nije moglo bez skandala: Jesu li prevarom stigli do zlata?


Zorana Arunović i Damir Mikec su Srbiji donijeli prvu medalju u Parizu i to onu zlatnu.

Velike zasluge idu i njihovim trenerima, odnosno Zoraninoj sestri Jeleni i Damirovom bratu Goranu i sada se vidi da su strijelci otišli spremni u Chateroux.

Već osam godina su tandem Zorana Arunović i Damir Mikec, također i Jelena Arunović i Goran Mikec, a poslije desetina osvojenih medalja je konačno stigla ona najbitnija. Mikec je olimpijsku imao i ranije, iz Tokija, ali ne zlatnu, dok je Zoranina prva na Olimpijskim igrama kao ishod nestvarno dramatičnog finala protiv turskog dua. Takmičenje u Francuskoj nije počelo idealno, u pojedinačnoj konkurenciji nisu mogli do odličja, a onda su se tri godine priprema svele na nastup u miksu.

Tokom finalnog raspucavanja je bilo svačega, ne samo pucanja, a koristili su čak i sporne taktike.

Glavnu ulogu su odigrali Jelena i Goran, treneri zlatnih reprezentativaca. Mikec je koristio na tribinama čegrtaljke i njima davao znak Arunovićevoj kada bi trebalo da izvrši pritisak. Goran je bio na tribinama sa laptopom i čegrtaljkama, a Jelena je sjedila iza strijelaca. Upravo je u jednoj takvoj situaciji zaradili prvi žuti karton u karijeri, piše Sportal.rs.

“Ovo mi je bio prvi žuti karton ikada, da znate. Kakav potez, a i tajm-aut. Dobila sam ga zbog jednog uzvika, sudija mi je prišao i opomenuo me je, kada smo dobili nekoliko gratis sekundi za pripremu”, rekla je poslije finala u Chaterouxu Jelena Arunović.

Goran je vrtio čegrtaljke koje koristi i na treninzima kako bi strijelce navikao na atmosferu meča.

“Jelena i ja čegrtaljke koristimo kao signal, u ovom slučaju su nam bile komunikacija tokom finala. Znači, to je samo način da privučem njenu pažnju da odreaguje i traži tajm-aut, a izgleda kao da navijam, rekao je Goran Mikec.

A šta su čegrtaljke?

Radi se o staroj drvenoj igrački za djecu koja se gotovo više ne koristi, a služi i za plašenje ptica štetočina. Ima ručku oko koje se vrti nazubljeni dio i pravi larmu.

Related Posts

1 of 164