FK Borac potvrdio: Zahvaljujući Dodiku dobili 12 miliona maraka!


Fudbalski Borac želi da se zahvali Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, na pozivu na prijem, ali i na svemu što je uradio da bi naši evropski snovi postali java, poručili su iz aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

“Od prvih stranica priče pod nazivom evropski Borac naš klub dobio je veliku podršku Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je prepoznao značaj FK Borac kao jednog od najvećih sportskih simbola RS.

U sportu nema uspjeha bez ulaganja, a naš klub je, zahvaljujući predsjedniku RS, u protekle četiri godine dobio finansijsku podršku u iznosu od 12 miliona maraka”, navode iz Borca.

Dodaju da godišnji priliv u klupski budžet od tri miliona maraka koji je obezbijeđen od strane Milorada Dodika, predsjednika RS, čini skoro polovinu ukupnog klupskog budžeta za jednu takmičarsku sezonu.

“Finansijska podrška koju smo dobili od predsjednika RS našem klubu je pomogla da se vrati nesmetanom funkcionisanju, ali i da nastavi svoj dalji razvoj.

Ratosiljali smo se dugova iz prošlosti koji su nam bili veliki teret, ali smo uz to uspjeli i da koračamo naprijed.

U našoj Platonovoj 6 više ne stanuju dugovi, a klub redovno izmiruje plate prema igračima, trenerima i radnoj zajednici”, tvrde iz kluba.

Davno su prošla vremena kada su u naš klub stizale tužbe za dugovanja sa svih strana, od bivših igrača do dobavljača, a zahvaljujući velikoj podršci Milorada Dodika, danas se dičimo stabilnim poslovanjem na svim nivoimam, saopćili su iz Borca.

“Budžet FK Borac danas je među prvih pet u premijerligaškom društvu, a obezbijeđen je od strane klupskog rukovodstva, sponzora i Milorada Dodika, predsjednika RS.

Klupski budžet dovoljan nam je da se borimo za trofeje u ovdašnjem fudbalu, ali ne i za veliki iskorak na evropskoj sceni za koji svi živimo.

Naš cilj je da, u narednom periodu, nastavimo sa uspjesima na terenu i da dodatno proširimo krug sponzora, a samim tom obezbijedimo i dodatna finansijska sredstva koja bi nam pomogla da stvorimo još jači Borac na terenu i van njega”, poručuju iz kluba.

Kažu da su “svjesni da je za to potrebno vrijeme kao što nijma trebalo vremena da Borac stigne do sadašnje pozicije”.

“Ipak, ništa od toga, ni ostvareno, a ni planirano, ne bi bilo moguće bez podrške koju smo imali svih ovih godina i koju ćemo, nadamo se, imati i u budućnosti.

FK Borac duguje veliku zahvalnost predsjedniku Republike Srpske na svemu što je uradio za nas i ponosni smo što u Miloradu Dodiku imamo iskrenog prijatelja koji je spreman da nam djelima, a ne samo riječima, pomogne u svakom trenutku i na svakoj stranici naše priče evropski Borac”, navode, između ostalog, iz kluba.

Related Posts

1 of 165