Objavljene najnovije ankete koje će Trumpu stvoriti nervozu: Evo kako stoji Kamala Harris u ‘swing državama’


Prema anketi provedenoj u Sjedinjenim Američkim Državama, čini se da potpredsjednica Kamala Harris tijesno zaostaje za republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom u mnogim kritičnim “swing državama” u kojima su neodlučni birači koji će odrediti rezultate izbora.

Objavljeni su rezultati istraživanja koje su provele novine “The Hill” i “Emerson College” u vezi s američkim predsjedničkim izborima koji će se održati 5. novembra, a riječ je o anketama u državama Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania i Wisconsin.

Harris zaostaje za Trumpom u četiri od pet ispitanih “swing država”. U jednoj državi se čini da su ta dva imena jednaka.

U anketi Trump ima najveću prednost ispred Harrisa s pet bodova u Arizoni, dok je tijesno ispred Harris s po dva boda u Georgiji i Pennsylvaniji te jednom bodom u Michiganu. U Wisconsinu su Trump i Harris izjednačeni s 47 posto.

U usporedbi s anketama provedenim početkom jula čini se da Harris u Georgiji ima pet poena prednosti u odnosu na Bidena, koji je odustao od kandidature, četiri boda u Arizoni i Wisconsinu, te tri boda u Michiganu i Pennsylvaniji.

Sudbinu predsjedničkih izbora u SAD određuju države koje se svaki mandat kolebaju između demokrata i republikanaca i nazivaju ih “swing states”. Stranke koncentriraju svoje napore u kampanji posebno u ovim swing državama, koje smatraju kritičnim “neodlučnim biračima”.

Related Posts

1 of 165