Košarac kao oralni tjelohranitelj Dodika obrušio se na Murphya: On je postao promotor minder politike. Od ovog nema niko koristi


Zamjenik predsjedavajuće Vijeća ministara i oralni tjelohranitelj Milorada Dodika, Staša Košarac obrušio se na ambasadora SAD u BiH Michaela Murphyja.

Razlog je što je Ambasada SAD opet pitala Dodikov režim gdje su pare. Naime, Ambasada SAD već je nekoliko puta ukazala na to da se RS zadužuje i da izvlači pare iz budžeta, ali da se ne zna gdje su pere. Odnosno, zna se.

Košarac se sad obrušio na Murphyja, ali nije dao odgovor na ključno pitanje: Gdje su pare.

Košarac kaže da ako je Muprhyju stalo do građana RS on treba da prestane da se miješa u unutrašnje stvari u ovoj zemlji.

“Neka prestane da blokira naš evropski put, neka ne sabotira domaći politički dogovor. Neka poštuje dejtonsku strukturu i ustavno uređenje zemlje u kojoj je gost”, napisao je Košarac na Instagramu.

Košarac je ukazao da je ‘Republika Srpska izraz volje srpskog naroda i potrebe da slobodno živi na ovim prostorima’.

“Građani RS na demokratskim izborima izražavaju svoju volju birajući političke predstavnike. U svakom izbornom ciklusu daju sve veću podršku predsjedniku Miloradu Dodiku”, naveo je Košarac.

On je naveo da je Dodik lider srpskog naroda, a da je njegova politika navodno politika naroda RS.

“Predsjednik Dodik je naš izbor i odraz naše slobodne demokratske volje. Upravo je to najveći trn u oku američkog aparačika Muprhya, koji ne može da se pomiri slobodnom voljom građana RS. Ostrašćen i manipulativan Muprhy traći diplomatski mandat u BiH u umobolnoj borbi protiv RS i svega što je srpsko”, naveo je Košarac.

On je dalje naveo da Muprhy na dnevnoj osnovi vodi antisrpsku propagandu, “na kojoj bi mu pozavidjeli pobornici najvećeg ideološkog zla u istoriji čovječanstva”.

“U želji da bude dopadljiv sarajevskoj čaršiji, Muprhy je postao promotor ‘minderpolitike’, koja teži ka antiustavnoj, antidejtonskoj i antisrpskoj BiH. Školski primjer licemjerja i podlosti je Murphyjeva lažna briga o ‘potrebama građana Republike Srpske'”, napisao je Košarac.

Prema njegovim riječima, Muprhy je postao sinonim za diplomatski promašaj u svakom mogućem smislu.

“Upravlja Ambasadom SAD kao da je njegova privatna prćija, od čega ni SAD ni BiH nemaju nikakvu korist. Spoj neugodnog sa beskorisnim – to je najbolji opis njegovog rada u BiH”, naveo je Košarac.

Related Posts

1 of 147