Đoković osuo paljbu zbog Olimpijskih igara: “To je neprimjereno”


Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo olimpijskog turnira u Parizu, pošto je pobijedio Australijanca Matthewa Ebdena poslije dva seta, 6:0, 6:1.

Ebden je uspješan dubl igrač i duže ne igra u singlu, a poslije odustajanja brojnih tenisera, dobio je priliku da se u Parizu takmiči i u pojedinačnoj konkurenciji.

Australac je poslije “lekcije” od Đokovića tražio čak i od navijača da ga zamijene. Iako se Đoković na sve to nasmijao i na kraju čestitao svom rivalu iz Australije, nije mogao da prešuti i da ukaže na evidentan propust u pravilima zbog kog nije imao ozbiljniji izazov.

“Bilo je lijepo, dosta boja na tribinama, puno zastava, ljudi koji su došli da podrže sportiste. Drugačija je publika nego na Roland Garrosu. Dosta ih je što prate Roland Garros, ali više onih koji vole sport i Olimpijske igre. Stvarno je bio spektakl. Sreća da sam igrao na Centralnom terenu jer pada kiša, fantastična je atmosfera.

“Žao mi je zbog Ebdena, usredsređen je na dubl. Nelogična su pravila, da ako neko otkaže, zovete dubl igrača koji igra singl. A imate igrače koji su na listi čekanja. To je neprimjereno, nije to isti nivo u kontekstu konkurencije. Što se mene tiče, odličan početak i priprema za sledeće kolo za Nadala”, rekao je Đoković.

U drugom kolu, koje je na programu u utorak, Nole će igrati protiv Rafaela Nadala ili Martona Fucsovicsa s tim da postoji šansa da se Španac čak povuče prije početka turnira i da igra samo dubl.

Related Posts

1 of 164