Potpisan ugovor o sufinansiranju manifestacije ‘Bentbaša Cliff Diving 2024’: Ugostit će najuspješnije skakače iz BiH


Kultno sarajevsko izletište Bentbaša ponovo će ugostiti najuspješnije skakače iz Bosne i Hercegovine i regiona u okviru manifestacije “Bentbaša Cliff Diving 2024“.

Skokove podržava i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu s ministrom Kenanom Magodom, koji je danas sa predsjednikom Udruženja SporTur i organizatorom takmičenja Dinom Bajrićem potpisao ugovor o sufinansiranju ove manifestacije.

“Bentbaša Cliff Diving pozicionira Sarajevo tamo gdje pripada. Ovo je deseto jubilarno takmičenje što nije mala stvar. Emotivno sam vezan za ovu lokaciju, jer sam zajedno sa mnogim vršnjacima upravo na ovoj lokaciji nakon rata plivao i skakao. Drago mi je što organizator njeguje tradiciju ove lokacije koja je u srcu svih građana Sarajeva”, izjavio je ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda.

Organizator takmičenja Dino Bajrić istaknuo je da će ovogodišnja manifestacija sadržati bogat program i dobre skokove.

“Najvažniji nam je sigurnosni dio, zbog čega smo već u završnim pripremama. Proširili smo koncept manifestacije, napravili svojevrsni ljetni festival u jeku turističke sezone, tako da smo na taj način obogatili i turističku ponudu Sarajeva”, izjavio je Bajrić.

Na takmičenju će učestvovati najmanje 25 takmičara koji će nastupiti u dvije kategorije.

Takmičenje u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving” bit će održano 4. augusta.

Related Posts