Još jedna smrt pred kamerama: Influenserica jela sve dok nije preminula. A sve je prenosila live


Pan Xiaoting, influenserica iz Kine, preminula je od posljedica prejedanja, prenose tamošnji portali. Godinama se bavila takozvanim mukbangom (konzumiranje hrane ispred publike koja to novčano nagrađuje).

24-godišnja djevojka snimala se uživo kako jede velike količine hrane (uglavnom nezdrave). Mediji pišu da je bila poznata po izazovima u kojima bi jela 10 sati u komadu bez prestanka. Navodno je mogla pojesti do 10 kilograma hrane u jednom obroku. Uprkos neprestanim upozorenjima svojih roditelja i prijatelja, Pan nije prestajala s unošenjem ogromne količine hrane.

Navodno je prejedanje tokom njenog posljednjeg javljanja uživo rezultiralo smrću. Nakon obdukcije ustanovljeno je da je njezin želudac bio “deformiran” i da je sadržavao neprobavljenu hranu.

Smrt influenserice izazvala je zabrinutost na društvenim mrežama. Mnogi sada dovode u pitanje potrebu izvođenja ovakvih izazova. “Nikada neću shvatiti zašto bi neko želio gledati nekoga kako jede”, jedan je od komentara.

Nedavno se u Kini dogodio još jedan bizaran slučaj. Influenser i vloger koji je objavljivao pod profilom Sun umro je nakon što je navodno pojeo žive stonoge i guštere tokom prijenosa uživo. 35-godišnji muškarac iz istočne Kine snimao se uživo kako pije velike količine alkohola i jede stonoge, guštere i crve brašnare.

Dva dana nakon prijenosa u kojem je jeo stonoge i guštere policija ga je pronašla bez svijesti u njegovoj sobi, a njegov kompjuter i dalje je prenosio uživo.

Sunovi videozapisi su odmah uklonjeni DouYu, a iz policije nisu objasnili o kakvim je vrstama guštera i stonoga riječ te i dalje istražuju uzrok njegove smrti.

Related Posts

1 of 153