Stadion ‘Asim Ferhatović’ najposjećeniji u Ligi konferencija


Fudbaleri Sarajeva sinoć su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, nakon što su poslije penala eliminisali kazahstanski Aktobe.

Sarajevo je sinoć nakon 120 minuta igre poraženo rezultatom 3:2, no zbog pobjede u prvom susretu od 1:0 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Tu su fudbaleri Sarajeva bili bolji, te na kraju došli do plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sarajevo je imalo veliku podršku sa tribina stadiona Koševa, o čemu govore i brojke nakon utakmice. Prema zvaničnim podacima sinoćnji meč na Koševu pratilo je čak 21.667 navijača Sarajeva koji su bili nevjerovatan vjetar u leđa igračima bh. kluba. To je bila daleko najveća posjeta u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija

Takođe, to je druga najposjećenija utakmica prvog kola kvalifikacija svih takmičenja. Jedino ispred Sarajeva našla se utakmica između Visle i Lapija koja se igrala prošle sedmice u Krakovu. Utakmicu Visla – Lapi pratilo je 24.403 navijača i to je najposjećeniji meč u Evropi što se tiče prvog kola, a odmah iza je Sarajevo – Aktobe.

Već narednog četvrtka Sarajevo će ponovo biti domaćin u Evropi. Na Koševo će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija stići Spartak iz Trnave.

Related Posts

1 of 164