Borac eliminirao prvaka Abanije i plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona


Borac je eliminirao prvaka Albanije ekipu Egnatije.

Nakon pobjede u Banjoj Luci od 1:0 u Elbasanu je nakon 90 minuta bilo 1:2 za albanski tim. Igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova pa je pobjednik odlučen nakon penala u kojima je Borac slavio s 4:1.

Od prvog sudijskog zvižduka navijači domaće Egnatije su krenuli sa sramnim skandiranjem. Osim tradicionalnih povika “UČK” sa tribina se čulo i “Ubij Srbina”. Već u 13. minuti je stručni štab Borca pozvao igrače sa se povuku sa terena, ali nakon razgovora sa sudijom meč je nastavljen već nakon minutu.

Već u 16. minuti domaćin je anulirao prednost Borca. Zaspala je odbrana crveno-plavih, što je iskoristio Melih Ibrahimoglu koji je postigao pogodak za 1:0.

Nakon tog gola Borac je zaigrao bolje. Nije bilo nekih pravih prilika, ali je u 30. minutu mrežu domaćina zatresao Jovo Lukić. Petljao je dosta napadač Borca i na kraju imao mnogo sreće da lopta završi u mreži.

Samo šest minuta kasnije nova sjajna prilika ponovo za Lukića. Zoran Kvržić je uputio idealan centaršut sa desne strane, Lukić je bio najviši u skoku, sjajno je šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Imala je i Egnatija neke poluprilike, ali golova više nije bilo.

Nastavak meča nije donio mnogo toga. Skandiranje sa tribina se nastavilo, a na terenu je bilo mirnije. Kako je vrijeme prolazilo, Borac se sve više branio, a domaćin po svemu sudeći nije imao snage da napravi neku ozbiljniju priliku.

Kada se činilo da će Borac iskusno privesti meč kraju pogodak je postigao Dukuo. Ponovo je veliku grešku napravila odbrana prvaka BiH i gol je postignut u 83. minutu meča. Taj pogodak je meč odveo u produžetke.

U produžecima je bilo nekoliko prilika, ali i crveni karton koji je dobio trener Banjalučana Mladen Žižović. On je drugi žuti karton zbog prigovora dobio u 94. minuti.

Related Posts

1 of 164