Slavi 40. rođendan: Nissan ulazi na velika vrata


Sa svojim aerodinamičnim dizajnom, elitnim upravljanjem i dinamičnijim ovjesom, Ariya NISMO je projektirana da donese uzbuđenje i preciznost na ceste. Ovaj električni crossover dolazi s brojnim poboljšanim dijelovima i nudi NISMO podešavanje

Nissan je objavio kako se s ovogodišnjim obilježavanjem 40. godišnjice NISMO-a i 30-godišnjim naslijeđem u regiji, marka NISMO vraća u Evropu. Evropski kupci uskoro će moći kupiti elegantni, ali sportski Ariya NISMO – Nissanov prvi potpuno električni NISMO model na ovom tržištu.

Inače, Nissan je predstavio Ariyu NISMO u januaru na Tokyo Auto Salonu 2024. najavivši početak prodaje u Japanu ovoga juna. Za japansko tržište kupci mogu birati između dva modela Ariya NISMO, B6 e-4ORCE i B9 e-4ORCE. Prvi ima bateriju kapaciteta 66 kWh i proizvodi maksimalnih 270 kW (367 KS) i 560 Nm okretnog momenta.

Snažniji, opremljen baterijom od 91 kWh, stvara maksimalnu snagu od 320 kW (435 KS) i 600 Nm okretnog momenta. NISMO podešavanje proizvodi ubrzanje koje je snažno, ali glatko i lako za kontrolu. Uključivanje ekskluzivnog NISMO načina vožnje maksimizira odgovor kada se žele još bolje performanse.

Zasad još nije objavljeno koji će model Ariye NISMO biti predstavljen za evropsko tržište, no nagađa se da bi to mogao biti snažniji japanski model.

Dinamičan, okretan i odvažne osobnosti, Ariya NISMO utjelovljenje je vrhunskih Nissanovih performansi. Nadovezujući se na Nissanovo snažno NISMO nasljeđe i zadržavajući svoj dizajn nadahnut Japanom, Ariya NISMO donosi novi nivo ushićenja već izvrsnim performansama Ariya e-4ORCE 87 kWh.

Related Posts