Bogdanović za najboljeg ikada izabrao Bosanca: “Jugović? Za mene je samo jedan bolji”


Proteklih sedmica bivši reprezentativac Jugoslavije, nekadašnji član Željezničara i Atletico Madrida, Rade Bogdanović, znao je privući pozornost zbog svojih otvorenih komentara na RTS-u u ulozi stručnog komentatora.

Dok ga jedni obožavaju jer uvijek kaže što misli, drugi ga otvoreno kritiziraju govoreći kako napadnim komentarima samo želi privući pozornost na sebe. Nedavno je o njemu pričao i bivši mu saigrač iz Željezničara Amar Osim, koji je rekao da se radi o neovisnom čovjeku koji nikome ne treba ići niz dlaku, koji razumije nogomet i uvijek kaže što misli.

A tokom jednog od posljednjih gostovanja Jugović je upitan smatra li da je Vlada Jugović jedan od najboljih igrača u historiji bivše Jugoslavije. Svrstao ga je na vrh najboljih srpskih nogometaša, a samo je jednog čovjeka na Balkanu stavio ispred njega.

“U zemljama bivše Jugoslavije samo Safet Sušić je za mene bolji od njega. Govorim o periodu od 1982. godine pa do danas, to što sam ja vidio. Vlada Jugović je za mene najbolji srpski nogometaš, ako uzmemo sve parametre; kvalitetu, taktiku, tehniku, disciplinu, red, ponašanje. Tu se gledaju ipa klubovi u kojima si igrao, trofeji koje si osvojio i lovu koju si mlatnuo”, objasnio je Bogdanović.

Danas 69-godišnji Sušić bivši je selektor BiH, započeo je karijeru u rodnim Zavidovićima igravši za Krijavu, a onda je otišao u Sarajevo i postao apsolutna legenda. Nakon toga je igrao za PSG dugi niz godina, a karijeru je završio u Crvenoj zvezdi. Imao je i uspješnu trenersku karijeru, a najveći uspjeh mu je plasman s reprezentacijom BiH na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Prestižni magazin France Football proglasio je Sušića najboljim stranim igračem koji je igrao u prvenstvu Francuske, a ranije ga je najboljim s prostora bivše Jugoslavije proglasio i Dejan Savičević.

Related Posts

1 of 164