Španija po peti put u finalu Eura. Selektor poručio: Nema veze ko će nam biti rival, želimo i njega pobijediti


Nogometna reprezentacija Španije plasirala su u finale Evropskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je u prvom polufinalnom dvoboju nadigrala Francusku rezultatom 2:1 u Minhenu.

“Sretni smo, već smo bili sretni što smo došli do ovog polufinala,.

Međutim, sada je sreća veća, pogotovo ponos na neke sjajne nogometaše, oni znaju čitati igre i igrati ih na izuzetan način”, rekao je španski selektor Luis de la Fuente.

Dodaje da žele nastaviti pisati historiju.

“Ne želimo opustiti se i želimo imati dovoljno motivacije za finale u nedjelju u Berlinu”, kaže selektor Španije.

O povratku nakon 0:1 je rekao:

“Bila je to savršena defanzivna utakmica. Imali smo prilike za kontranapade, stvarali opasne prilike, htjeli smo da se malo više izlože i mislim da smo općenito odigrali vrlo kompletnu utakmicu”. rekao je je De la Fuente.

Kako se pripremiti za finale i koga očekuje u meču za krunu?

“Igrači se oporavljaju, oni su na svom limitu, ulažu izuzetne napore. Radi se o oporavku i oporavku, vrlo su velikodušni, razmišljaju o fantastičnim stvarima svaki dan i sve će to učiniti za titulu.

Nema veze ko će biti u finalu, svi su veliki rivali i čekat ćemo ih raširenih ruku. Želimo i njih pobijediti”, izjavio je španski selektor.

Njegov rival na klupi Fracuske Didier Dschamps također se oglasio.

“Uspjeli smo otvoriti utakmicu golom, što je bilo sjajno. Španija je ipak bolje vladala igrom od nas.

Nismo igrali tako dobro, nismo igrali okomito kako sam želio. Gurali smo sve do kraja.

Morate biti što opušteniji i pogoditi cilj. To je ono što nam je nedostajalo. Ipak, stigli smo do polufinala i pronašli način zabiti, zahvaljujući Kolu Muaniju.

Naravno, bilo bi bolje da smo bili efikasni kao prije”, izjavio je Deschamps, koji se osvrnuo i na prilično napadački mršavu igru “Trikolora”.

“Furiji” će ovo biti peto finale Eura u historiji.

Protivnik u finalu (14. juli) bit će im pobjednik drugog polufinala između Engleske i Nizozemske, koje se igra u srijedu.

Related Posts

1 of 164