Nevjerovatna transformacija Paula Mescala u “Gladiatoru 2”: Želio sam izgledati kao ratnik, a ne model za donji veš


Paul Mescal transformiran je u svojoj posljednjoj ulozi rimskog ratnika koji se bori za život, u “Gladiatoru 2”, nastavku filma Ridleya Scotta koji je osvojio Oscara.

Nastavak dolazi 24 godine nakon prvog filma, službeni trailer za nastavak otkriva snimke smrtonosnih borbi mačevima i divljeg nosoroga u rimskom Koloseumu pred hijladama gledatelja gladnih krvi.

To je svijet daleko od Mescalove uloge Connella Waldrona u hit romantičnoj drami “Normalni ljudi” Sally Rooney, koja ga je 2020. lansirala u zvijezde.

Igrajući ragbi u mladosti, Mescal je ranije rekao za Vanity Fair da je trenirao za film imajući na umu svoju ulogu, želeći izbjeći da njegovo tijelo izgleda “više kao model za donji veš nego kao ratnik”.

Njegov kolega, Pedro Pascal čak je rekao da je 28-godišnjem irskom glumcu dao nadimak “Brick wall Paul” zahvaljujući njegovom nabildanom izgledu.

Smješten u stari Rim, film prati život Lucija Vera, kojeg glumi Mescal, lik dječaka u originalnom filmu, kojem je život spasio Maximus Decimus Meridius, kojeg u originalu glumi Russell Crowe.

Trailer počinje s okrvavljenim Mescalom, svježim nakon borbe, koji govori:

“Sjećam se tog dana. Nikad ga nisam zaboravio. Da se rob mogao osvetiti caru.”

Brzi trominutni video smješten je u pozadini hip-hop pjesme “No Church In The Wild” Kanyea Westa, prikazujući nam krvavi i nasilni Rim u kojem je život jeftin.

Mescal je rekao da mu je Scott ponudio ulogu nakon neformalnog sastanka od oko pola sata.

Related Posts