Masovna tučnjava na letu Ryanaira, pilot morao prinudno sletjeti


Let Ryanaira za London bio je prisiljen okrenuti se usred putovanja nakon što je izbila masovna tučnjava među putnicima oko rasporeda sjedišta.

Avion je u srijedu poletio prema planu iz Agadira u Maroku, ali su napetosti koje su tinjale od ukrcaja eskalirale u pravu tučnjavu samo 36 minuta nakon leta.

Očevici su izvijestili o vrištanju i udarcima. Jednom je putniku pozlilo tokom sukoba, prenose agnelski mediji.

Kako je situacija izmakla kontroli, pilot je donio odluku da preusmjeri avion u Marrakech, još jedan marokanski grad. Nakon slijetanja, lokalna policija ušla je u avion i uklonila putnike koji su izazvali incident u akciji koja je trajala dva sata.

Preostali putnici suočili su se s dodatnom frustracijom jer su bili prisiljeni čekati do četvrtka da završe svoje putovanje do Engleske.

“Pokušavali su udarati jedan drugoga”, rekao je putnik za Sun, objašnjavajući da je muškarac u kasnim 20-ima zamolio ženu da se pomakne kako bi mogao sjediti sa svojom porodicom.

Rasprava oko sjedišta ponovno je izbila ubrzo nakon polijetanja. Nakon što je znak za pojas isključen, muškarac je ponovo prišao ženi, koja se prethodno odbila pomaknuti sa svog sjedišta.

Svjedoci su rekli da je muškarac počeo prijetiti ženi. Njen je suprug tada stao u njenu obranu, što je dovelo do fizičkog obračuna.

Nasilne scene potaknule su posadu da skrene let.

“Jedna od porodica bila je dio veće grupe pa su se gužvi počeli priključivati ​​i drugi putnici.

Tada je jedna gospođa dobila napadaj panike zbog svega što se događalo. Vrištala je, a djeca su plakala. Bio je to kao efekt snježne grudve”, rekao je jedan od putnika.

Ryanair je smjestio 200 putnika u hotel i rezervirao im let iz Marrakecha sljedećeg jutra.

Related Posts

1 of 177