MUP KS o stravičnom događaju na Širokači: Počeo uviđaj, na terenu i vještaci


U porodičnoj kući u ulici Žagrići na sarajevskoj Širokači, koja je sinoć izgorjela u požaru, pronađena su tri tijela.

Nove pojedinosti o ovom stravičnom događaju iznijela je portparolka ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

“Sinoć u 21.10 sati u ulici Žagrići u naselju Širokača došlo je do požara na kući. Pripadnici profesionalne vatrogasne brigade odmah su pristupili gašenju požara, brojne njihove ekipe bile su na terenu.

Međutim, zbog samog obima požara gašenje je trajalo do kasno u noć.

Na terenu su odmah bili pripadnici Uprave policije Kantona Sarajevo, kao i dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, kaže Novalić.

Dodaje da su na teren izašle i interventne jedinice Sarajevo Gasa i Elektrodistribucije kako bi se područje osiguralo i u tom smislu.

“Nakon što je noćas kasno požar ugašen, lokaciju su nastavile osiguravati policijski službenici MUP-a KS, do jutros kad je počeo uviđaj.

Uviđajem rukovodi kantonalna tužiteljica kantonalnog tužilaštva, uviđaj obavljaju pripadnici policije uz prisustvo stalnih sudskih vještaka.

O identitetu nastradalih i načinu smrti nije moguće govoriti dok se ne završe uviđajne i sve druge radnje koje je naredila tužiteljica”, rekla je Novalić.

Related Posts

1 of 176