Vukanović: Američke sankcije su ogolile kako Milorad i Igor Dodik kontrolišu firme koje su dobile stotine miliona maraka


Nebojša Vukanović, opozicioni zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odgovorio je na pitanje podriva li aktuelna vlast u RS, na čelu s Miloradom Dodikom, ustavno-pravni poredak i suverenitet Bosne i Hercegovine ili je to zabava za narod?

“Retorički da, suštinski ne. Oni najviše podrivaju institucije RS. Oni su žrtvovali republičku izbornu komisiju, Dodik je rekao da oni moraju to da napuste jer ih je imenovao CIK i Christian Schmidt.

Ti ljudi su podnijeli ostavke. Idu lokalni izbori, nemate izbornu komisiju. On je zgazio NSRS. Toliko smo odluka donijeli koje je on pogazio.

Posljednja u nizu da neće izaći na izbore, da će on imati svoj izborni zakon, na kraju je kleknuo pred Schmidta i poljubio ga u ruku i rekao: “Mi izlazimo na izbore”.

Pitam se šta taj čovjek treba više treba da uradi da bi se zgadio ovom narodu, dokad narod može da trpi poniženja, koja su više nego brutalna“, kaže Vukanović, prenosi FTV.

Lider Liste za pravdu i red kaže da su američke sankcije “ogolile kako Milorad i Igor Dodik kontrolišu sve te firme koje su dobile stotine miliona maraka poslova”.

„Posao digitalizacije – Edin Forto bi trebao da izađe u javnost i da kaže da li sam ga ja upozoravao prije nego što je poslao Siriusu.

Sve što se događa danas, upozoravao sam prije pola godine“, pojasnio je Vukanović.

Dalje navodi da je “Dodik svu svoju porodicu uključio u taj biznis, a najviše štete je napravio svojoj porodici”.

„RS nema dovoljno prihoda, njima da date trezor Švicarske ili Ujedinjenih naroda, oni bi ga spržili. Igor Dodik je neformalni ministar finansija i prvi čovjek vladajuće stranke.

Oni žele da uređuju svaku poru ovog društva i uvijek se sakrivaju iza nekakvog srpstva“, kazao je on.

Ocijenio je i da ime Srebrenice ne treba mijenjati.

„Ta inicijativa je samo došla da se izazove reakcija iz Federacije BiH i da se opet ta užasna stvar iz naše prošlosti iskoristi za dobijanje jeftinih političkih poena.

Da je političarima stalo do Srebrenice, ne bi to mjesto bilo bez banke, pekare“, kaže Vukanović.

Related Posts

1 of 158