Odabrali smo 3 najbolje scene tuče žena u historiji filma. Realno, ne zna se koja je bolja


Časopis WatchMojo, na osnovu glasova svojih čitalaca, izabrao je najbolje scene ženske tuče u historiji kinematografije.

Tako je na trećem mjestu završila scena iz kultnog Matrixa, kada se Trinity (Carrie-Anne Moss) bori sa policajcima. Tačnije, izbija život iz njih. Dok se nije pojavio agent Smith…

Na drugom mjestu još jedna legendarna franšiza. Na Balkanu su ga odavno preveli kao “Osmi putnik”, a film originalnog imena “Alien” donosi jednu od najboljih ženskih ‘fajterskih’ uloga svih vremena. Da, pričamo o Ellen Ripley (Sigourney Weaver).

Ellen Ripley se često borila protiv čudovišnih vanzemaljaca, a scena iz “Aliens” (1986.) kada se bori protiv kraljice vanzemaljaca izabrana je kao druga najbolja scene ženskih borbi u filmu.

A, ako su ova dva legendarna filma sa legendarnim ulogama na drugom i trećem mjestu, ko je onda prvi?

Kao i u većini slučajeva kada je filmografija u pitanju, na prvom je mjestu Quentin Tarantino. Tačnije, scena iz njegovog filma Kill Bill volume 1.

‘Uskrsla’ The Bride (Uma Thurman) se bori protiv psihotične Gogo Yubari (Chiaki Kuriyama) u sceni koja je izabrana kao najbolja.

Slažete li se?

Related Posts

1 of 160