Sijerčić nakon isključenja iz goraždanskog SDP-a: Pitanje je da li su imali kvorum, nikakvu odluku nisam dobio


Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Goražde sinoć je isključio iz stranke zastupnike u Skupštini Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Edina Mujkovića i Amira Sijerčića te aktuelnog ministra unutrašnjih poslova BPK Nusreta Hubjera.

Predsjednik Kantonalnog odbora Ernest Imamović, kako je prenijela Fena, potvrdio je da je ova odluka donesena s deset glasova “za” i jednim suzdržanim te da će biti upućena Predsjedništvu SDP BiH na konačno odlučivanje.

“Nikakvu zvaničnu odluku o tome da sam isključen iz stranke nisam dobio. Čak i ako se to desi, ostaje da se o odluci Kantonalnog odbora izjasni centrala u Sarajevu.

Zbog toga ne bih prviše niti detaljisao na tu temu”, kaže Sijerčić za Raport.

Ipak, dodao je da bi, prema njegovim informacijama, mogla doći u pitanje legalnost odluke o isključenju iz stranke.

“Prema nekim informacijama, možda je sve urađeno nestatutarno, pitanje je da li je bilo kvoruma za donošenje ovakve odluke”, kaže Sijerčić.

Prema njegovim riječima, parlamentarna većina u Skupštini BPK Goražde, čija su okosnica SDP i Narod i Pravda, neće biti upitna.

No, nije nam mogao potvrditi da će Mujković i on djelovanje u Skupštini nastaviti kao nezavisni zastupnici.

“Sve ćemo vidjeti kada i ako odluka postane zvanična”, kaže Sijerčić.

On napominje da su predstavnici rukovodstva SDP-a imali sastanke sa predstavnicima kantonalnog odbora na ovu temu, ali da njemu nikakav zaključak nije prenesen, izuzev sinoćnje, nezvanične informacije da je isključen iz stranke.

Related Posts

1 of 147