Danas spektakl u Sarajevu: Sve je spremno za magiju F1


U Sarajevu će danas biti održan spektakularni događaj Red Bull Showrun koji će na ulice glavnog grada dovesti pobjednički Red Bull Racing bolid, ali i druge zabavne sadržaje za mnogobrojne posjetioce.

Glavni dio programa će početi u 14 sati, kada će se nizati nastupi najvećih zvijezda showa, a to su istinski “čarobnjak” na motociklu Arunas Gibieža, njemački majstori drifta Red Bull Driftbrothers u svojim moćnim drift automobilima te legendarni britanski F1 vozač David Coulthard, koji će voziti Red Bull Racingov F1 bolid RB7.

Očekuje se dolazak velikog broja ljubitelja adrenalina za koje Red Bull sprema bogat program i iznenađenja. Za one koji 9. juna ne budu u prilici boraviti u Sarajevu, osiguran je TV prijenos na Sport Klubu.

Sarajevo je jedan od rijetkih gradova koji su dobili priliku da ugoste Red Bull Showrun. Događaj će se održati na već dobro poznatoj lokaciji, staza će biti postavljena na trasi između Marijin Dvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH.

Publika će moći posmatrati spektakl potpuno besplatno i pored same ograde staze, tako da će izbliza moći vidjeti RB7 i čuti zvuk njegovog snažnog V8 motora, što će definitivno biti nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

S obzirom na to da program Red Bull Showruna uključuje i muzičke nastupe te poneko iznenađenje, u Sarajevu se u nedjelju očekuje više desetina hiljada ljudi. Ulaznice za fan pit su rasprodane, ali gledanje performansa na ostatku staze ostaje besplatno.

Sarajevo će u narednim danima biti domaćin jedinstvenog događaja, kakav se rijetko može vidjeti, a tim povodom donosimo niz važnih informacija za građane i posjetioce koje se odnose na dane uoči eventa, kao i na dan njegovog održavanja.

Prije svega, riječ je informacijama o ulazu i prilazu glavnoj zoni događaja, te o izmjenjenom režimu saobraćaja u određenim danima i periodima. Centar zbivanja u nedjelju 9. juna bit će dionica između Zemaljskog muzeja BiH/Mašinske škole i Marindvora.

Kapije dobro poznate lokacije održavanja događaja Red Bull Showrun zakazanog za danas bit će otvorene u 11 sati i svi su dobrodošli, te mogu posmatrati ovaj spektakl potpuno besplatno.

Ulaz za goste osiguran je na 11 lokacija iz pravca Pofalića, Skenderije, Vrbanje, Vilsonovog šetališta i Ulice Franca Lehara. U zonu održavanja je zabranjen unos pirotehničkih sredstava, staklenih predmeta, limenki, PET ambalaže te drugih predmeta koji mogu biti opasni po posjetitelje.

Zbog velikog broja posjetilaca i izmijenjenog režima saobraćaja, svima koji dolaze savjetuje se upotreba gradskog i alternativnog prevoza, te korištenje parking prostora koji nisu u užoj zoni održavanja događaja.

Na dan održavanja, tramvajski saobraćaj odvijat će se do Čengić-Vile, a dodatno će biti pojačan trolejbuski i autobuski saobraćaj.

Danas će u manjem broju sarajevskih ulica doći do obustave saobraćaja, od 00:00 do 20 sati, a svi građani će biti preusmjereni na alternativne pravce.

Saobraćaj će biti obustavljen u dijelu Ulice maršala Tita od raskrsnice Hiseta i Alipašina do raskrsnice Ulica maršala Tita i Vrbanja, te u dijelu ulice Zmaja od Bosne uključujući bočne ulice u užoj zoni održavanja događaja.

Podsjetimo, slavni britanski vozač Formule 1 David Coulthard stigao je prekjučer u Sarajevo i gotovo odmah je krenuo u upoznavanje grada, a doživio je i jedno za njega neobično iskustvo.

Coulthard je u glavni grad BiH doputovao kako bi nastupio na spektakularnom događaju Red Bull Showrun.

S obzirom na to da je imao slobodnog vremena, njegov avanturistički duh mu nije dao mira. Stoga je u poslijepodnevnim satima na stanici kod Zemaljskog muzeja ušao u Red Bull tramvaj i tako priredio veliko iznenađenje prisutnim putnicima.

Cijeneći da je sigurnost svih učesnika Red Bull Showruna apsolutni prioritet, odlukom MUP-a KS korištenje dronova prije i tokom događaja na trasi između Marindvora i Tehničke škole, odnosno Zemaljskog muzeja BiH, nije moguće.

Ovom prilikom, posebno se naglašava da će svi dronovi koji nisu dronovi organizatora, biti obarani kako bi se minimizirao rizik i obezbijedila sigurnost svih posjetilaca.

Razumijevajući strast i ljubav koju mnogi sugrađani i sugrađanke imaju prema ovom događaju i motosportu, organizatori mole za razumijevanje i poštivanje navedenih uputa.

Related Posts

1 of 164