Imala je 9 spontanih pobačaja do 21. godine: ‘Sada sam trudna po 13. put!’


Mama Shaycie Jane (21) je ispričala je kako je do svoje 21. godine imala devet spontanih pobačaja.

Naime, Shaycie je zatrudnjela sa samo 14 godina nakon prvog seksa, a to je bio i njezin prvi spontani pobačaj nakon što je izgubila bebu u šestoj sedmici. Od tada je imala dvije uspješne trudnoće, rodile zdrave kćeri Amber, koja sada ima tri godine i Felicity koja ima jednu godinu, piše NY Post.

Posljednji spontani pobačaj imala je u novembru 2023. godine, kada je pobacila djevojčicu blizanku. Sada je trudna 31 sedmicu, a preživjeli blizanac trebao bi se roditi u julu 2024. godine.

Shaycie je rekla da doktori nisu pronašli uzrok zašto je toliko puta spontano pobacila. Mama Shaycie iz Salt Lake Cityja, svim je bebama dala imena i osjeća se duboko povezanom sa svakom od njih.

“Imam 13 djece. Imam samo 21 godinu, ali od sve moje djece samo je troje ovdje sa mnom”, rekla je.

“Prvi put sam postala mama kada sam imala 14 godina, moje prvo dijete bio je anđeo. Još uvijek imam vezu sa svim svojim bebama. Sve ih volim i još uvijek ih nazivam svojim bebama jer mi vraćaju tu utjehu. Amber se baš ponaša kao malo dijete, voli raditi male projekte i igrati se sa svim i svačim. Felicity je vrlo vesela i stalno se hihoće. Voli se penjati i voli pozdravljati ljude. Zovem je moja djevojka zvjezdanih očiju”, dodaje.

Shaycie je imala prvi spontani pobačaj sa 14 godina i kaže da nije znala da možete zatrudnjeti nakon prvog seksa.

“Na kraju sam saznala da sam trudna dok sam čuvala susjedovo dijete. Shvatila sam da mi kasni menstruacija, dok sam čistila primijetila sam hrpu testova za trudnoću i uzela sam četiri – svi su bili pozitivni. Moja mama je na kraju saznala da sam izgubila nevinost i pitala me postoji li šansa da sam trudna, rekla sam da, a ona je rekla da čekamo sedam dana. Sedam dana kasnije, kad smo išle u bolnicu, shvatila sam da sam imala spontani pobačaj”, ispričala je.

Shaycie je bebu nazvala Faith. Nakon toga je imala dva spontana pobačaja u martu 2019. i martu 2020.; blizanke koje je nazvala Blythe i Ottilie, te Evangeline. Zatim je zatrudnjela kada je kondom puknuo, a saznala je nakon prekida veze. Amber je rođena u februaru 2021. teška 2,2 kilograma nakon što je inducirana u 36. sedmici i pet dana, zbog preeklampsije — stanja koje uzrokuje visoki krvni pritisak tokom trudnoće.

“Ona je tako kreativna i voli istraživati ​​i isprobavati nove stvari”, rekla je Shaycie.

Shaycie je imala još dva spontana pobačaja s bebama koje je nazvala Trent i Mason. Rodila je kćer Felicity 29. jula 2022.

Imala je još tri spontana pobačaja s bebama koje je nazvala Semi, Pertitalia i Ciel, u septembru 2022., decembru 2022. i maju 2023. A u oktobru 2023. saznala je da je trudna – ovaj put s blizancima.

“Do ovog sam trenutka imala devet pobačaja. Bila sam tri mjeseca u mojoj tadašnjoj vezi. Koristili smo kontracepciju i kondom, ali sam ipak ostala trudna. Bilo je puno emocija. Bila sam ljuta zbog tog trenutka, ali bila sam uvjerena da ću imati još jedan pobačaj”, kazala je.

Pobacila je jednu blizanku, koju je nazvala Nivis, u šestoj sedmici, u novembru 2023. godine.

“Trenutno sam u 31. sedmici i osjećam se puno bolje zbog trudnoće. Stalno gledam unatrag i pitam se kako bi bilo da nisam izgubila Nivis i da još uvijek imam blizankinje. Bili smo tako uzbuđeni kad smo saznali da ćemo dobiti blizance, ali nažalost tako ipak neće biti, iako ćemo se uvijek sjećati Nivis”, zaključila je.

Related Posts