Bura u Srbiji se ne stišava: Je li Vučić suzdržan glas Hondurasa platio 500.000 dolara!?


Politička bura nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Srbiji se ne smiruje. Predsjednik Srbije, nakon što se izblamirao ponašajući se kao kočijaš u Ujedinjenim nacijama u New Yorku, kada se ogrnuo zastavom i glumatao tobože plačući, sada pokušava poraz prikazati kao pobjedu, gostujući po režimskim TV kanalima.

Predsjednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš upitao koliko na društvenoj mreži X košta njegovo brisanje nosa zastavom Srbije u New Yorku, kao i da li je donacija od 500.000 dolara Hondurasu za uzdržan glas prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici – ipak prevelika cijena.

“Sponzori Rezolucije se nisu proslavili. O motivima da i ne govorimo. Ali šta ovaj režim slavi? Koliko nas košta Vučićevo brisanje nosa nacionalnom zastavom u Njujorku? I to za potrebe lokalnih izbora. Ministar spoljnih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 dolara za obnovu bolnice Roatan?!

Da li je 500.000 dolara ipak prevelika cijena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim ‘donacijama’, kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije?“, upitao je Ponoš.

Predsjednik pokreta SRCE naveo je i da „Vučić trubi da smo genocidan narod“.

„Zna to narod. Ti se preispitaj, ti si pozivao na 100 za jednoga, a ostao na slobodi. Visoka je cijena za to, ti je sad podižeš, a narod ponovo plaća“, zaključio je Ponoš.

Related Posts