Slavna glumica vrijedna 95 miliona dolara izjavila da je ‘srednja klasa’ i razbjesnila fanove


Glumica Cate Blanchett dobila je oštre reakcije na internetu nakon što je na Filmskom festivalu u Cannesu izjavila da je “srednja klasa”.

Slavna glumica, čija se imovina procjenjuje na 95 miliona dolara, komentirala je “srednju klasu” tokom konferencije za novinare u Cannesu, gdje je premijerno prikazala svoj novi film Rumours.

“Bjelkinja sam, privilegirana sam, srednja sam klasa i mislim da me se može optužiti da imam kompleks bijelog spasitelja”, rekla je Blanchett dok je razgovarala o svom iskustvu rada s redateljima filmova o izbjeglicama.

“Ali da budem potpuno iskrena, moja interakcija s izbjeglicama na terenu i također u sredinama u koje su preseljeni potpuno je promijenila moju perspektivu na svijet i krajnje sam zahvalna na tome”, dodala je.

Obožavatelji su oštro kritizirali glumicu na društvenim mrežama.

“Cate Blanchett misli da je ‘srednja klasa’ u usporedbi s kim? Jeffom Bezosom? Bogati ljudi su tako nedodirljivi”, “Ona je odvojena od stvarnosti”, “Da, stvarno je teško imati posla sa siromašnima”, “Cate Blanchett je ‘srednja klasa'… a ja sam žirafa”, bili su samo neki od komentara.

Međutim, neki obožavatelji branili su Blanchett i istaknuli da ona koristi izraz “srednja klasa” u britanskom slengu, gdje se odnosi na naslijeđe i porodični status, a ne na bogatstvo.

“Ona govori o svojoj klasi, a ne o svom bankovnom stanju”, rekla je jedna osoba na X-u.

Glumičina nova mračna komedija debitirala je u subotu navečer u Cannesu, pokupivši četiri minute ovacija. U režiji Guya Maddina, Evana Johnsona i Galena Johnsona, u Rumours također glume i Alicia Vikander, Charles Dance, Roy Dupuis, Denis Ménochet, Nikki Amuka-Bird te Rolando Ravello.

Film “prati grupu svjetskih vođa koji se sastaju na G7 – političkom i privrednom susretu između Kanade, Francuske, Njemačke, Italije, Japana, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Država – ali se izgube u šumi dok pokušavaju sastaviti zajedničku izjavu”, navodi Variety.

Related Posts