VIJESTI

(VIDEO) Sankcionisan 20-godišnji vozač koji se trkao kroz benzinsku pumpu u Gradačcu


Nesavjesni vozači Ford-a i Mercedesa odlučili su popodnevne sate iskoristiti da dokažu ko je brži, te tako ugrozili živote građana Gradačca koji su se u popodnevnim satima vraćali sa posla kući.

Jurnjava se dogodila kada je vozač Ford-a pokušao preteći vozača Mercedesa kroz benzinsku pumpu Arex.

Brzom reakcijom policijskih službenika MUP-a TK PS Gradačac pronašli su i sankcionisali nesavjesnog vozača.

 

Policijski službenici PU/PS Gradačac su, nakon upoznavanja sa video snimkom koji je objavljen na društvenim mrežama i portalima, dana 6.11.2023.godine, a koji se odnosi na nesavjesnu vožnju NN vozača koji je prolazeći velikom brzinom kroz prostor benzinske pumpe u mjestu Donji Lukavac, grad Gradačac doveo u opasnost sigurnost ljudi i imovine, operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućem počiniocu saobraćajnog prekršaja, a radi se o M.P., rođen 2003.godine nastanjen na području grada Gradačac.

Nakon izvršenih provjera, poduzimanja potrebnih mjera i radnji, te utvrđivanja svih relevantnih činjenica, protiv M.P. je pokrenut prekršajni postupak, izdavanjem prekršajnog naloga, jer je dana 06.11.2023.godine na lokalitetu benzinske pumpe u mjestu Donji Lukavac, grad Gradačac koja se nalazi u neposrednoj blizini magistralnog puta M 1.9, upravljajući putničkim motornim vozilom “Ford mondeo” počinio prekršaje iz člana 58. stav 1. i člana 49. stav 1. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci