MAGAZIN

STOJA ZA “Crna Kutija”: Karleuša je s druge planete


Stojanka Stoja Novaković ili Stoja Institucija, kako su je fanovi prozvali, nakon višedecenijskog rada i postojanja i dalje veoma dobro kotira na regionalnoj estradnoj sceni.

Njeni hitovi su neprolazni, žive kroz generacije, a Stoja i dalje „fura“ svoj fazon vamp žene i vamp pjevačice. Odavno je prestala s dijetama, prepušta se uživanju u jelu, ali zbog toga je njeni fanovi još više vole.

– Shvatila sam da je veoma bitno biti i ostati svoj. Ufurala sam se bila u neke dijete, pa pomislila, ako ne budem pazila, kako će se to sve odraziti na moju karijeru, ali sam na kraju shvatila da sam bitna samoj sebi, da treba prvo sebi da ugodim, da mi bude lijepo. A moji fanovi me podržavaju u tome. Nekad sam debela, nekad sam mršava. Ali, jedno sigurno znam, kada bih se ponovno rodila, ništa ne bih mijenjala. Ja sam tu da narod zabavljam, a ne da glumim neku mršavu manekenku – rekla nam je na početku razgovora.

Tu je i Vaša neizmjerna energija koja je svuda oko Vas?

– Za tu pozitivnu energiju zahvalna sam svim svojim prijateljima s kojima se godinama znam, družim, bez ikakvih međusobnih interesa, zavisti, ljubomore. A kada dođem na nastupe, pa vidim sve te divne ljude, publiku koja me godinama prati, cijeni, voli i poštuje, srce mi se napuni tom pozitivnom energijom.

Veoma ste aktivni i na društvenim mrežama?

– Možda se to vama samo tako čini. Ima me, ali mladi me kritikuju da me nema dovoljno. Non-stop mi pišu, prilaze na nastupima i mole me da budem više aktivna, da malo više prikazujem svog privatnog života. Kažu kako ih svaka moja objava veoma razveseli, jer sam u svakoj iskrena i opuštena, bez filtera i kojekakvih utezanja i zatezanja. Ja stvarno ne znam šta bih mogla da izmislim da budem baš toliko interesantna. Gledam da bude sve to prijatno, da ne bude sramotno, ako ne ide uz mene. Ali, uglavnom sam tu.

Znači da Vam ide dobro u životu?

– Svakom dobrom čovjeku treba da ide dobro u životu. Ja nisam ljubomorna, nisam zavidna, nisam zlobna. Kada vidim neku dobru „žensku“, dajem joj kompliment, ako je neko zgodan i atraktivan, onda to i pohvali. Volim kad dajem komplimente, kako ženama, tako i muškarcima, ali sve je to zaista bez bilo kakvih zadnjih namjera.

Jesu li Vam se žene udvarale?

– Svakako da jesu. Upravo mi se prije desetak dana desilo na jednom nastupu u bekstejdžu. Sjedila sam u društvu, bilo je tu i muškaraca i žena, a jedna od njih mi je rekla: “Jooj, Stojo, da sam barem malo lezbijka, ja bih te odmah spopala i bila bi moja“. Iako sam se od srca nasmijala, rekla sam joj da nisam iz te priče.

U posljednje vrijeme ste često na selu, gdje imate kuću?

– Da, veoma sam često i rado u mom selu. Tamo sam stvarna ja. Obrađujem zemlju, jedem domaću hranu. Tu imam mnogo prijateljica s kojima spremam zimnicu, sad sam upravo pravila  paprike, kupus… pečemo domaći krompir, piletinu. Ma tamo mi je sve potaman. Imam odličan odnos s komšijama, za njih nisam Stoja s estrade, već Stoja njihova komšinica.

Kako gledate na uspjeh Aleksandre Prijović?

– To je jedna skromna divna djevojka, odlična pjevačica. S razlogom je uspjela, jer takve poput nje i zaslužuju uspjeh i sve blagodati koje estrada donosi.

U posljednje vrijeme Janu često pitaju za Vas, ali ona uvijek da veoma kulturan odgovor?

– Ne znam zaista zbog čega sve to? Jana je moja kolegica, žena odlično radi svoj posao, bori se kao i svaka od nas. Nas dvije nismo imali nikakvih međusobnih problema i sve je među nama čisto.

Vaše mišljenje o Jeleni Karleuši

– Ja tu ženu baš, baš mnogo volim. Ona je za mene naša vanserijska priča, žena s druge planete. Da me pogrešno ne shvatite, ali ima muda da kaže sve što misli, da pomjera granice koje niko nije do sada pomjerio. Volim žene koje su jake, hrabre, koje gledaju naprijed u daleku budućnost.

Razgovarao: Bato Šišić

The post STOJA ZA “Crna Kutija”: Karleuša je s druge planete appeared first on Crna Kutija.

Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci