SPORT

Milošević uoči Luksemburga: Biće debitanata u prvoj postavi


Uoči utakmice kvalifikacija održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Savo Milošević i vezni igrač Milana Rade Krunić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20:45 igrati utakmicu 9. kola Kvalifikacija za EP u Njemačkoj. Zmajevi gostuju u Luksemburgu.

Uoči utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Savo Milošević i vezni igrač Milana Rade Krunić.

“Sigurno je da će neki debitanti biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale”, rekao je Milošević pa dodao:

“Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je također nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve”, rekao je selektor Savo Milošević.

Krunić je izjavio da će reprezentaciji nedostajati dosta iskusnih igrača.

“Ipak vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum”, rekao je Krunić.

Svi prisutni fudbaleri naše zemlje večeras su odradili posljednji trening uoči utakmice devetog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Oni su trenirali na terenu Stade de Luxembourga, na kojem će se sutra i odigrati utakmica.

Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić, Sead Kolašinac, Ibrahim Šehić i Adrian Leon Barišić nisu na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću, pa će biti zanimljivo vidjeti za koji će se sastav opredijeliti, te kome će pripasti kapitenska traka. On je i na konferenciji za medije prije treninga najavio da će biti debitanata u početnoj postavi, ali da ne može otkrivati više detalja.

Treningu je prisustvovao i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Podsjetimo, utakmica između Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom u 20:45 uz direktan prijenos na BHT1.

Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci