VIJESTI

Emira je prije smrti dijelila potresne statuse na društvenim mrežama


Novi slučaj femicida koji se desio u sarajevskom naselju Alipašino Polje zgrozio je javnost u Bosni i Hercegovini.

Sistem je, očigledno, opet zakazao. Mladu majku Emiru Maslan (1992.) ubio je bivši nevjenčani suprug Anel Bećirović (1989.).

Emira je u više navrata na svom Facebook profilu objavljivala statuse o hrabrim ženama koje odluče da krenu ispočetka. Objavljivala je i o tome šta znači biti dobar čovjek, a sanjala je o mirnom životu. Iz njenih objava moglo se naslutiti da prolazi kroz teško razdoblje.

Podsjećamo, ubica Bećirović je sedam puta prijavljen policiji, a Emira bila i u Sigurnoj kući.

Bećirović je, nakon što je usmrtio suprugu, sina poveo sa sobom u stan, zbog čega su poslije lociranja trajali pregovori s policijom, kako bi se spasilo dijete. Nakon drame, ubica se predao policiji.

Održano ročište

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Anelu Bećiroviću (34) koji je osumnjičen da je svirepo ubio nevjenčanu suprugu Emiru Maslan (31) u stanu na Alipašinom Polju.

Tužiteljica Aida Turić istakla je razloge zbog kojih je zatražen pritvor, te je izjavila da je riječ o naročitoj opasnosti da će eventualnim puštanjem na slobodu počiniti teško krivično djelo.

Istakla je da je riječ o osobi koja je ranije osuđivana za nasilje u porodici, te da je krivično djelo počinio u vrijeme zaštitnih mjera koje su mu izrečene prošle godine, a u trajanju od 24 mjeseca. Također je kazala da je on pištolj ponio sa sobom, da se u stanu zaključao s djetetom i doveo u opasnost život djeteta.

Također je pred djetetom prijetio da će se ubiti. Pritvor je zatražen i zbog razloga uznemirenja javnosti.

Branilac Bećirovića, advokat Omar Mehmedbašić kazao je da će on govoriti u ime svog klijenta, jer je Bećirović u teškom psihičkom stanju. Istakao je da je Bećirović sve priznao, da nije manipulirao i da je predao pištolj.

– On je rekao (Bećirović op.a.) da je beskrajno volio ženu i dijete, a to nije bila moja izjava. On je htio da se ubije. Bećirović je rekao da se kaje i da mu je žao što nije uspio da sebe ubije. Kazao je da on nije kriminogena osoba i da nije mogao da živi bez porodice, te se odlučio na ovaj čin kao i da sebe ubije – rekao je Mehmedbašić.

Sutkinja Adisa Zahiragić odluku o pritvoru donijet će naknadno.

 Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci