SPORT

Dobili bi pravo bogatstvo ako se plasiramo na Euro: Ovo nam je sada jedini put do tamo


BiH će biti domaćin u polufinalu baraža, a protivnik će se znati nakon žrijeba u četvrtak u 12 sati

Nogometna reprezentacija BiH iako doživjela fijasko u kvalifikacijama, još uvijek ima priliku da se plasira na Evropsko prvenstvo.

BIH će u martu igrati baraž, a o potencijalnim protivnicima bit će jasno kada UEFA u četvrtak obavi žrijeb. BiH će u polufinalu baraža igrati protiv Finske ili Ukrajine te će biti domaćin u prvoj utakmici.

Plasman na Evropsko prvenstvo donosi ogromnu zaradu, pa će i ulog u martu biti izuzetno velik. Naime, UEFA je povećala nagradni fond te reprezentacija koja se plasira na Euro dobija u startu 9.25 miliona eura.

Remi na Evropskom prvenstvu vrijedi 750.000 eura, a pobjeda 1.5 miliona eura.

BiH će biti domaćin u polufinalu baraža, a protivnik će se znati nakon žrijeba u četvrtak u 12 sati.

Žrijeb će jednu od tri selekcija (Ukrajina, Finska, Island) prebaciti u baraž A lige, a preostale dvije selekcije će biti rivali Izraelu i BiH i polufinalu baraža Lige B.

Ukoliko Island završi u baražu Lige A, Zmajevi će polufinale baraža igrati protiv Finske, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Ukrajina.

Ukoliko Finska završi u baražu Lige A, Zmajevi će u polufinalu baraža igrati protiv Ukrajine, dok će drugi polufinalni par činiti Izrael i Island.

Ukoliko u baražu Lige A završi Ukrajina, Zmajevi polufinale baraža igraju s Finskom, a drugi polufinalni par čine Izrael i Island.

Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci