MAGAZIN

Derventski profesor u muzičkim vodama: Teša Di Rinči na šaljiv način opisao našu “boljku”


Derventski pjevač i muzičar Teša Di Rinči sa saradnicima priveo je kraju montažu spota za pjesmu “Dirinčim”, prvu od četiri autorske pjesme koje se nalaze na njegovom projektu. Pjesme je snimio u saradnji s Ninoslavom Ninom Ademovićem poznatim kompozitorom u Beogradu.

-Odabir četiri pjesme nimalo nije bio lagan posao, a odabrane su pjesme koje pripadaju različitim žanrovima. Spot za pjesmu “Dirinčim” je ugledao svjetlo dana i izrazito je prihvaćen od publike. Radi se o tekstu koji na pomalo šaljiv i veseo način opisuje našu svakodnevicu i vječiti nedostatak para. Pred Nine Ademovića, u pjesmi je svirao i jako ozbiljan muzičar, violinista Momir Jovanović. “Divo moja” je pjesma za sve prilike, od kafane pa do svadbe. U njoj je saksofon svirao Ferčo Mustafov, unuk dobro poznatog Ferusa Mustafova. Pjesma koja nosi naziv “Raj”, zasigurno će biti pravi ljetni hit, dok je balada “Pečat” nešto sasvim posebno, pravi melem za uši i dušu – kažeTeša Di Rinči.

Teša Di Rinči je inače po profesiji profesor razredne nastave i diplomirani vaspitač, a cijeli život je u muzici. Svira više instrumenata. Sve tekstove je pisala Beba Rajković. Prateće vokale je pjevala Nena Đurović, zaista jedna preozbiljna ekipa.

-Hiperprodukcija na estradi postoji, ali kvalitet uvijek ispliva zasigurno. Predan rad, trud, zalaganje i angažman donose nešto dobro. Pjesma “Dirinčim” je već prihvaćena kod publike, pozitivni komentari i velika slušanost govori o tome da se radi o nečemu jako dobrom i različitom od drugih.

The post Derventski profesor u muzičkim vodama: Teša Di Rinči na šaljiv način opisao našu “boljku” appeared first on Crna Kutija.

Koja je tvoja reakcija?

Povezani Članci